Mexicul este ultima calificata

Apropo.ro / 05.11.2001, 02:57
Mexicul este ultima calificata
Fotbal intern: 900.000 biletul la negru Fotbal extern: Noaptea generalilor Alte sporturi: Calatorie in catuse Elevii fostului international Javier "Vasco" Aguirre - egali la puncte cu oaspetii, dar cu un golaveraj superior - nu s-au culcat însa pe o ureche si au


Fotbal intern: 900.000 biletul la negru

Fotbal extern: Noaptea generalilor

Alte sporturi: Calatorie in catuse


Elevii fostului international Javier „Vasco” Aguirre – egali la puncte cu oaspetii, dar cu un golaveraj superior – nu s-au culcat însa pe o ureche si au realizat un succes limpede, 3-0

De un singur punct avea nevoie selectionata Mexicului în meciul cu contracandidata Honduras pentru a pune mîna pe biletul la Mondial, ultimul rezervat Zonei CONCACAF, dupa ce primele doua fusesera acontate de Costa Rica si SUA. Elevii fostului international Javier „Vasco” Aguirre – egali la puncte cu oaspetii, dar cu un golaveraj superior – nu s-au culcat însa pe o ureche si au realizat un succes limpede, 3-0.

Ei au trebuit sa astepte mai bine de o ora pîna l-au putut învinge pe portarul hondurian Noel Valladares. Salvator a fost, iarasi, Cuahtemoc Blanco. „Decarul” aztecilor a marcat de doua ori, o data dintr-un penalty obtinut tot de el, si a pasat decisiv la reusita lui Palencia, fiind principalul responsabil cu provocarea entuziasmului celor 115.000 de suporteri „alb-verzi” veniti pe stadionul „Azteca”.

Victoria Mexicului, echipa care a început urcusul în clasament o data cu numirea lui Aguirre, cucerind 13 puncte în ultimele 5 partide, a fost celebrata îndelung în capitala Ciudad de Mexico. Actiunea a avut drept centru „Monumentul Independentei”, loc unde politia a intervenit în forta pentru a-i potoli pe fanii care abuzasera de alcool si devenisera agresivi, operînd zeci de arestari.