Meteosensibilii, afectați de schimbările de vreme
Organismul este influențat de schimbările meteorologice – presiunea atmosferică ridicată sau scăzută sub valoarea normală, temperaturile ridicate sau scăzute, vreme mohorâtă, ploaie, etc. În consecință, organismul meteosensibililor reacționează la aceste variații. Persoanele în cauză devin irascibile, au dureri de cap, migrene, stări de oboseală, amețeli, insomnie, deprimare, lipsa energiei, dureri de articulații, etc.
Meteosensibilitatea este mai des întâlnită în rândul celor care locuiesc la oraș și lucrează în spații închise, căci organismul pierde din capacitatea de adaptare la transformările impuse de vreme. Femeile sunt mai afectate decât bărbații.
Meteosensibilitatea este declanșată de câmpurile electromagnetice care însoțesc schimbările de vreme, precum și de starea generală de sănătate. Câmpurile electromagnetice conduc la variații ale tensiunii arteriale, migrene, amețeli, etc. Când presiunea atmosferică este scăzută se accelerează bătăile inimii și se determină o ușoară creștere a tensiunii arteriale.
Nu există un tratament medicamentos pentru meteosensibili, căci stările dispar când vremea devine stabilă.
Pentru a trece mai ușor peste aceste probleme este recomandat să stați cât mai puțin în aer liber când este vreme rea, să faceți mai multă mișcare, să consumați ceaiuri de plante – roiniță, sunătoare, levănțică, valeriană, soc, să faceți masaj. Și alimentația trebuie să fie mai bogată în legume și fructe, mâncăruri mai nesărate, fără grăsimi, fără alcool, mai multă apă.