Mesajele care va intoxica inbox-ul

07 03. 2002, 10:04
"Au la dispozitie computere si cine stie ce alte mijloace de distrugere in masa." Janet Reno, Procuror general al Statelor Unite Daca nu v-ati verificat mail-ul de cateva zile, sau chiar si numai de cateva ore, de fiecare data cand deschideti inbox-ul aveti aceeasi surpriza neplacuta: mesaje

„Au la dispozitie computere si cine stie ce alte mijloace de distrugere in masa.”

Janet Reno, Procuror general al Statelor Unite
Daca nu v-ati verificat mail-ul de cateva zile, sau chiar si numai de cateva ore, de fiecare data cand deschideti inbox-ul aveti aceeasi surpriza neplacuta: mesaje noi, de la necunoscuti care semneaza in stilul „zvzxzxzxzxzx”.

Mai grav este atunci cand multimea de mesaje „intoxicante” va blocheaza inbox-ul. Aceasta practica este, de fapt, publicitate gratuita. In schimbul unui cont, oricine isi poate alege o audienta de milioane de clienti.

Ce munca prodigioasa pe capul intoxicatorilor care ar fi nevoiti sa stea toata ziua in fata calculatorului ca sa scrie mii si mii de mesaje pentru mii si mii de adrese de mail! Slava Domnului, s-a inventat insa si echipamentul software care sa depisteze automat adrese din directoarele celor mentionati in listele postale Internet si din newsgroup-uri. Mesajul este trimis automat unei intregi liste de adrese, iar numele expeditorului este mascat.

Ca sa evitati astfel de neplaceri, incercati sa nu va lasati adresa de mail la indemana oricui. Daca trebuie totusi sa faceti cunoscuta o astfel de adresa, incercati sa va creati un cont special, pe care il puteti impartasi prietenilor dintr-un forum de exemplu, si un cont numai pentru „sufletul” vostru.

Serviciile web va pot oferi garantia ca nu veti fi tinta „intoxicatorilor”. Ele va permit a va inscrieti numele pe o lista speciala de indepartare a mesajelor „junk”. Desi simpla, aceasta modalitate de protectie este eficienta. In acest fel, „intoxicatorii” pot compara listele proprii de adrese cu cele afisate de site-urile web si ii ocolesc pe cei care au spus deja „nu vreau sa primesc mesaje intoxicante”.

Puteti, de asemenea, sa-i scrieti direct intoxicatorului. Utilizati adresa pe care a trecut-o pentru ca dumneavastra sa puteti raspunde ofertei si trimiteti un mesaj prin care sa cereti indepartarea de pe lista de adrese de mail a intoxicatorului.

Daca vreti sa aflati mai multe despre toate acestea, iata cateva site-uri web care va pot ajuta:
Coalitia impotriva mesajelor comerciale e-mail nesolicitate (CAUCE)
http://www.cauce.org

Death to Spam
http://www.mindworkshop.com/alchemy/nospam.html

Fight Spam on the Internet
http://spam.abuse.net/spam

Mihaela CARPEA