Mert Mutlu a cîstigat etapa a doua

Apropo.ro / 09.06.2004, 10:51
Mert Mutlu a cîstigat etapa a doua
Rutierul turc Mert Mutlu a cîștigat, marți, etapa a doua a Turului ciclist al României, desfașurata între Tîrgu Jiu și Curtea de Argeș, cu timpul de 3 minute, 41 de secunde și 8 sutimi. Rutierul turc a fost urmat de bulgarul Vladimir Koev, cronometrat cu

Rutierul turc Mert Mutlu a cîștigat, marți, etapa a doua a Turului ciclist al României, desfașurata între Tîrgu Jiu și Curtea de Argeș, cu timpul de 3 minute, 41 de secunde și 8 sutimi.

Rutierul turc a fost urmat de bulgarul Vladimir Koev, cronometrat cu același timp ca și învingatorul, și de rutierul echipei Conpet Petrolul Ploiești, Gabriel Sorin Pop (3:42.13).

Etapa a doua, desfașurata pe traseul Tîrgu Jiu – Rîmnicu Vîlcea – Curtea de Argeș, a avut o lungime de 147 de kilometri. Dupa aproximativ 20 de kilometri de la start, din pluton au evadat bulgarul Atanas Kostov și turcul Usta Behcet, care au avut la un moment dat un avans de doua minute și jumatate fața de restul plutonului. Cei doi au condus cursa pe distanța de aproximativ 100 km, dupa care concurentul din Bulgaria a fost prins de pluton, înainte de intrarea în Rîmnicu Vîlcea, același lucru întîmplîndu-se și cu Behcet, cîteva minute mai tîrziu.

Dupa parcurgerea a aproximativ 20 de kilometri din cursa a avut loc o busculada în care mai mulți rutieri au cazut, neînregistrîndu-se însa nici o accidentare grava.

Etapa a fost prevazuta cu trei sprinturi și patru cațarari. Cațararea de la Poienari a fost cîștigata de bulgarul Kostov, care a fost urmat de Behcet și turcul Mustafa Guler, aceiași cîștigatori înregistrîndu-se și în cațararea de la Dealul Pietrari. Sprinturile de la Horezu, Govora și Rîmnicu Vîlcea au fost cîștigate de Behcet, urmat de Kostov și Alexandru Ciocan (Conpet Petrolul Ploiești) la Horezu și Govora, și de ucrainenii Serghei Hrecin și Oleksandr Surutkovici la Rîmnicu Vîlcea. În ultimele doua cațarari, de la Piatra și Tigveni, primii care au trecut linia au fost Mutlu, Koev și ucraineanul Volodimir Starcik.

Dupa etapa a doua, deținatorul tricoului galben, al liderului clasamentului general, a devenit Vladimir Koev. Tricoul roșu, al sprinterilor, va fi purtat de Behcet, tricoul verde, al celui mai bun cațarator, i-a revenit lui Mutlu, tricoul alb, al liderului clasamentului general individual pe puncte va fi purtat de Starcik, iar purtatorul tricoului bleu, al celui mai bine clasat rutier român, este Gabriel Sorin Pop.

Etapa a treia se va desfașura, miercuri, pe traseul Curtea de Argeș – Rîmnicu Vîlcea – Sibiu, pe o distanța de 135 kilometri, fiind prevazuta cu trei cațarari și doua sprinturi.

Mediafax