Mere în aluat

24 04. 2002, 16:14
Ingrediente: 5-6 mere, 50 ml ulei, zahar farin, vanilie. Pentru aluat: o cana de faina, 3 linguri ulei, o jumatate pachet praf de copt, o lingurița oțet de mere, un praf de sare. Preparare: Se prepara un aluat de clatite, amestecând energic faina cu


Ingrediente: 5-6 mere, 50 ml ulei, zahar farin, vanilie. Pentru aluat: o cana de faina, 3 linguri ulei, o jumatate pachet praf de copt, o lingurița oțet de mere, un praf de sare.

Preparare: Se prepara un aluat de clatite, amestecând energic faina cu uleiul, un praf de sare și praful de copt stins cu oțet de mere.

Se adauga apa, pâna când compoziția devine de consistența unei smântâne groase. Merele se spala, se curața de coaja și se dau prin razatoarea mare, apoi se amesteca cu aluatul de clatite.

Se ia cu lingura din aluatul preparat și se prajesc, în ulei încins, sub forma unor placințele mici. Se pudreaza cu zahar farin și se servesc calde.