Cartea „Meniul Perfect”, a faimosului bucatar britanic Gordon Ramsay, a inspirat petrecerea de prezentare a restaurantului Phill, de saptamana trecuta. Cartea este o colectie de 52 de meniuri care se pot combina creativ in 140 000 de feluri.
La eveniment, Dan-Silviu Boerescu (bucatarescu.ro), Antonina Sociu (dulcegarii-culinare.ro) si Anca Rusu (printesapolonic.ro) au recreat cateva dintre propunerile celebrului Chef Gordon Ramsay, iar fiecare dintre invitati a putut gusta cate un preparat inspirat de acesta. Printre vedetele invitate s-au numarat Cristina Cioran, Paula Chirila, Stefana si Cristian Samfira, Elisabeta Lipa si Florin Zamfirescu.
Cristina Cioran, Paula Chirila
Phill s-a remarcat initial datorita amenajarii inovatoare, pentru care proprietarul restaurantului, Sorin Chirita, a apelat la arhitectul Robert Marin, de la Nuca Design, care a folosit combinari de culori si materiale, inspirate din subgenuri ale culturii pop: manga si vinyl toy. „Personajul” central este elefantul Phill, impunator dar prietenos, de 4 metri inaltime.
Bucatarescu’
Chef-ul armean Prevenda Hristu de la Phill propune un meniu gourmet, inspirat din bucatariile lumii: startere frantuzesti precum Foie gras – reteta casei cu trufe; japoneze – Tuna Tataki, preparat medium rare in crusta de pesmet, ghimbir, alune de padure, supa thailandeza Dtom Yam Gung cu creveți, ardei iute, nuca de cocos si mirodenii, supa frantuzeasca de ceapa, cu branza Gruyere, paste si risotto, selectii de peste si fructe de mare, preparate din carne din Italia: Filetto al tartuffo, Austria: Tafelspitz, Franta: Tartar de boeuf cu ou si capere; sau „worldwide”: file de Black Angus (maturat in casa, facut la gratar) etc.