Memoriul României în cazul Krasnodar analizat de FIRA-AER

Apropo.ro / 31.03.2004, 10:17
Memoriul României în cazul Krasnodar analizat de FIRA-AER
Președintele FIRA-AER, Jean Claude Baque, a solicitat documentația în "cazul Krasnodar", dupa ce FR Rugby a facut un memoriu, reclamînd faptul ca jucatorii români au fost drogați înaintea meciului din Rusia cu o substanța cu proprietați de somnifer, informeaza

Președintele FIRA-AER, Jean Claude Baque, a solicitat documentația în „cazul Krasnodar”, dupa ce FR Rugby a facut un memoriu, reclamînd faptul ca jucatorii români au fost drogați înaintea meciului din Rusia cu o substanța cu proprietați de somnifer, informeaza www.rugby.ro.

„Jean Claude Baque a cerut dosarul complet, cu toate piesele aflate în el, inclusiv raportul Laboratorului de Control Doping din cadrul Institutului Național de Cercetare pentru Sport și raportul cu probele prelevate inițial la Iași. S-a specificat însa ca se vrea doar o informare”, a declarat directorul de imagine al FRR, Radu Constantin.

Federația Româna de Rugby a trimis deja forului internațional documentația ceruta. 

Dupa meciul Rusia – România de la Krasnodar, din cadrul Cupei Europene a Națiunilor, delegația româna a acuzat faptul ca jucatorilor li s-a pus în mîncare sau bautura o substanța cu proprietați de somnifer, fenotiazina, la ultima masa servita înainte de partida. Imediat dupa sosirea în țara, 12 jucatori au efectuat teste, care au relevat prezența fenotiazinei în corpul lor. În zilele urmatoarea, întreaga delegație a fost testata la București, descoperindu-se ca substanța se eliminase din corp, ea disparînd în mod natural dupa 36 de ore.

Mediafax