Melania Medeleanu s-a întors la PRIMA televiziune
Ai luat o pauză destul de lungă de la pupitrul ştirilor. Ce ai făcut în tot acest timp cât ai lipsit de pe micul ecran?
O mulţime de lucruri pe care nici măcar nu ştiam că ştiu să le fac. Am intrat la boardul fundaţiei Motivation, am continuat proiectul social de la Clinceni care a crescut de la 15 copii la 57, am terminat un master în Logopedie care a pus bazele teoretice ale cursului “Dicţie fără cusur” pe care îl susţin deja de câteva luni… Am călătorit şi m-am bucurat de fiecare zi în care am mai aflat ceva despre mine, despre oameni.
De ce ţi-a fost cel mai dor cât ai lipsit de la ştiri?
În primii doi ani n-am avut vreme să-mi fie dor. Eram atât de fascinată de lucrurile pe care le descopeream încât nici măcar nu mi-am mai pus problema de a mă întoarce la ştiri. Treptat însă mi-am amintit că jurnalismul poate să prevină sau să îndrepte nedreptăţi, să mobilizeze, să motiveze, poate până la urmă, dacă e făcut cu bună credinţă şi profesionalism, să schimbe vieţi.
De ce ai plecat de la Realitatea TV? Şi de ce ai ales Prima TV?
Am petrecut la Realitatea 10 ani foarte frumoşi. N-o să le pot mulţumi niciodată oamenilor de acolo împreună cu care am crescut şi am învăţat. E mare păcat că interesele, de afaceri sau de altă natură au scindat şi în cele din urmă aproape distrus o echipă cum nu cred c-o să se mai strângă curând. M-am bucurat când am ajuns la Prima şi mi-am dat seama că deja cunoşteam o bună parte din echipă – unii dintre ei mi-au fost colegi la Realitatea, alţii sunt aici de pe vremea Amerom-ului, bunica Primei TV, unde mi-am început drumul în televiziune. I-am văzut la treabă, am văzut câtă atenţie dau corectitudinii informaţiilor, echilibrului şi asta m-a făcut să simt că e locul în care aş vrea să ma întorc la ştiri.
În urmă cu 3 ani ai deschis un after school social pe lângă Bucureşti. Ai ore speciale în care le predai micuţilor?
E vorba despre un proiect social în Clinceni în care sunt cuprinşi 57 de copii fantastici, 4 învăţătoare minunate şi voluntari fără de care proiectul nu ar putea merge mai departe. La acest afterschool am făcut cam tot ce m-am priceput. Am strâns fonduri pentru ei, am predat engleză, i-am ajutat la lecţii, ne-am jucat şi-am stat de poveşti ca oamenii mari cu pici care au între 6 şi 11 ani care strigă de departe când mă văd: “Doamna Meeeeeelliiiiiiiii”.
Te-ai gândit vreodată să intri în politică? Ţi s-a propus acest lucru?
Nici nu mi s-a propus, nici nu m-am gândit. Cred că deocamdată pot face mai mult din societatea civilă decât în politic. Am tot respectul însă pentru tinerii care au curajul şi energia de a intra, cu bună credinţă, în acest domeniu şi reuşesc să nu se compromită rapid, deşi mi-e greu să dau astfel de exemple.
La ce te uiţi la TV atunci când ai timp? Şi la ce nu te uiţi?
History e unul dintre canalele pe care le urmăresc cel mai des. Cred că încerc să recuperez, pe repede înainte, tot ce n-am învăţat la timp.
Care a fost cea mai mare minciună scrisă despre tine?
Am un sistem de auto-apărare foarte eficient care mă face să uit lucrurile negative de îndată ce mi-am învăţat lecţia din ele. De pildă am învăţat că n-am să vorbesc în public despre viaţa mea profund personală.
Cum îţi place să-ţi petreci timpul liber?
Îmi place să migălesc la flori, să copilesc roşiile, să stau în leagăn cu o carte bună, să mă joc cu Tasha şi Chiriţa ( lupoaica şi pisica), să stau la palavre cu vechi prieteni.
Cu dragostea cum stai? Ai pe cineva în viaţa ta acum?
Viaţa e bună cu mine.
În ultima perioadă te-ai gândit la căsătorie? Dar la un bebe?
Cum spuneam, viaţa e bună cu mine. Nu mi-a dat un copil (încă) aşa că mi-a oferit în schimb doi fini, un nepot şi 57 de pui pe care-i iubesc. Şi de la care primesc foarte mult.
Ce planuri de vacanţă ai pentru această vară?
Nu mi-am făcut planuri de vacanţă. Nici nu mi-aş lua vacanţă până când vor termina puii şcoala. În plus, îmi place foarte mult ce fac – şi lucrul cu copiii, şi cursurile de dicţie, şi ştirile. De ce mi-aş lua vacanţă de la ceva ce iubesc atât de mult?