Medalie de aur pentru România la CM de popice

Apropo.ro / 22.05.2004, 15:27
Medalie de aur pentru România la CM de popice
România a cîștigat, vineri, o medalie de aur la Campionatele mondiale de popice, desfașurate în sala Dumitru Popescu Colibași din Brașov, în proba de tandem, prin perechea Catalina Calaver - Stelian Boariu, transmite corespondentul MEDIAFAX. România s-a impus în

România a cîștigat, vineri, o medalie de aur la Campionatele mondiale de popice, desfașurate în sala Dumitru Popescu Colibași din Brașov, în proba de tandem, prin perechea Catalina Calaver – Stelian Boariu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

România s-a impus în finala disputata cu Germania. Calaver și Boariu au doborît , în final, 280 de popice, în vreme ce nemții au reușit sa doboare doar 256 de popice.

„Sincer sa fiu ma așteptam sa cîștigam aceasta medalie de aur. În întrecerea pe echipe ne-a lipsit un coechipier, dar nu vreau sa caut scuze pentru contraperformanțele nostre de pîna acum în concursurile masculine”, a declarat, dupa terminarea întrecerii, noul campion mondial Stelian Boariu.

Partenera sa, Catalina Calaver, a cîștigat pîna acum trei medalii la CM de la Brașov, una de aur și doua de bronz, urmînd a fi premiata de Federația Româna de Popice cu aproximativ 120 de milioane de lei. „Nu m-am gîndit ce voi face cu banii. Mai vreau sa cîștig și sîmbata alte doua medalii, și dupa aceea imi voi stabilii prioritațile”, a precizat Calaver.

Cei doi sportivi din Germania, Daniela Kicker și Swen Trankler au recunoscut superioritatea învingatorilor. „Trebuie sa recunosc ca au fost mai buni. Noua nu ne-a lipsit nimic astazi, dar am fost inferiori românilor”, a declarat Daniela Kicker, colega cu Stelian Boariu la un club din Germania.

La proba de tandem s-au înscris 16 echipe. Pentru a se califica în ultimul act, România a trecut pe rînd, de Italia, Austria, Macedonia și, în finala, de Germania. Medaliile de bronz au fost cîștigate de reprezentanții Bosniei și Herțegovinei, Nasiha Selimovici, Sașa Radovici.

Mediafax