Masti naturiste pentru un ten stralucitor
Masca din rosii pentru tenul acneic
Efecte – Datorita proprietaților antiseptice și energizante, roșiile ajuta la vindecarea infecțiilor și stimuleaza circulația sangvina, asigurand o mai buna oxigenare a celulelor epidermei.
Modalitatea de preparare – Alege roșii bine coapte, taie-le felii și aplica-le pe zonele afectate de acnee. Lasa-le sa acționeze timp de 2-3 minute, apoi șterge fața cu un ceai calduț și unge-o cu o crema calmanta. Repeta zilnic aceasta operațiune, timp de 3-4 saptamani.
Masca nutritiva pentru tenul uscat
Efecte – Ingredientele hranesc epiderma și îi asigura un nivel optim de hidratare.
Modalitatea de preparare – Amesteca pulpa unei banane coapte cu 2 lingurițe de miere și 3 lingurițe de ulei de porumb. Omogenizeaza bine conținutul, apoi aplica-l pe fața și lasa masca sa acționeze timp de 30 minute, dupa care îndeparteaz-o cu apa minerala.
Masca pentru combaterea eczemelor
Efecte – Tratamentul, repetat zilnic, timp de o saptamana, va duce la atenuarea afecțiunii.
Modalitatea de preparare – Alege un mar copt, de marime potrivita, și fierbe-l în lapte proaspat. Dupa ce fructul s-a înmuiat, îndeparteaza coaja, piseaza pulpa fructului și amestec-o cu lapte proaspat, astfel încat masca sa aiba consistența unei paste. Aplica acest preparat pe zonele afectate și lasa masca sa acționeze timp de 15 minute, dupa care îndeparteaz-o cu apa minerala.
Masca peeling cu vitamine
Efecte – Acest tip de masca are o dubla acțiune asupra epidermei: de curațare în profunzime și de hranire. Dupa tratament, tenul este mai luminos și mai catifelat.
Modalitatea de preparare – Amesteca 2 linguri de malai cu puțin ceai de mușețel, apoi adauga în acest amestec 4 linguri de suc de roșii (sa nu conțina conservant) sau suc de struguri. Daca ai tenul gras, adauga o fiola de vitamina C. Pentru tenul foarte uscat, cu tendința de descuamare, adauga în masca de exfoliere 2 linguri de smantana și o fiola de vitamina A.
Aplica masca pe ten, prin mișcari de frecare, insistand în zonele mai încarcate ale feței. Lasa masca sa acționeze timp de 10 minute, apoi îndeparteaz-o cu apa minerala.
Masca lifting cu vitamine
Efecte – Masca este nutritiva, tonifianta și are efect de lifting asupra epidermei. Întinde-o cu ajutorul unei spatule sau al unei pensule, în strat gros, și stai relaxata cat timp o lași sa acționeze. Este important ca masca sa nu se fisureze!
Modalitatea de preparare – Pune într-un vas de sticla 2 linguri de drojdie de bere, 1 lingurița de smantana și 2 lingurițe de miere. Amesteca bine ingredientele și adauga 1 lingurița suc de lamaie. Masca se aplica pe fața în strat gros și se lasa sa acționeze timp de 15 minute, dupa care se îndeparteaza cu apa minerala.
Masca pentru tenul iritat si patat
Efecte – Masca are acțiune emolienta și calmanta, iar petele se vor atenua în urma unui tratament susținut (se aplica de doua ori pe saptamana).
Modalitatea de preparare – Amesteca 3 linguri de decoct de patrunjel cu faina de orez, astfel încat masca sa aiba aspectul unei paste.
Aplic-o pe fața cu o pensula din par natural și las-o sa acționeze circa 15 minute. Masca o poți îndeparta cu o infuzie de salvie, sunatoare și nalba (amestecate în proporții egale).
Masca emolienta pentru tenul uscat
Efecte – tratamentul are o acțiune emolienta și vitaminizanta. Patrunjelul reda luminozitatea naturala a tenului, atenuand petele, sucul de mere și galbenușul hranesc pielea, iar mierea are efect de netezire și catifelare.
Modalitatea de preparare – Amesteca 1 lingurița de suc de patrunjel cu 2 linguri de suc de mere, 1 galbenuș de ou și 1 lingurița de miere. Unge fața cu aceasta masca și las-o sa acționeze timp de 15 minute. Masca o poți îndeparta cu apa minerala sau infuzie de mușețel.
Masca revigoranta cu apa de trandafiri
Efecte – Preparatul revigoreaza tenul obosit și are proprietați hidratante.
Modalitatea de preparare – Amesteca 50 ml apa de trandafiri cu 25 ml apa din flori de portocal și pune vasul la foc mic. Cand lichidul s-a încalzit puțin, adauga o jumatate de lingurița de miere de albine. Îndeparteaza vasul de pe foc, lasa preparatul sa se raceasca și adauga 15 ml tinctura din flori de paducel.
Umezește un tampon de vata și curața tenul cu acest preparat, frecand ușor pielea, dupa care șterge tenul cu multa apa minerala.
Masca de suc de lamaie pentru hidratarea tenului
Efecte – Deși are proprietați astringente, lamaia, în combinație cu uleiuri vegetale sau grasimi naturale, poate fi folosita și în tratamentul tenului deshidratat, conferindu-i, datorita conținutului mare de vitamina C, o protecție optima contra acțiunii frigului.
Modalitatea de preparare – Amesteca sucul de la o lamaie cu o lingura de ulei de masline. Șterge fața, de doua ori pe zi, cu acest preparat. Umezește tenul timp de 5 minute, apoi lasa sucul sa acționeze asupra epidermei înca 15 minute. Sucul de lamaie se îndeparteaza cu un ceai calmant.
Masca tonica din ceai negru
Efecte – Preparatul este recomandat oricarui tip de epiderma. Se poate folosi pentru revigorarea tenului, dar și pentru tonifierea pielii corpului. Dupa aplicarea lui, pielea va fi mai catifelata și mai stralucitoare.
Modalitatea de preparare – Amesteca 200 ml de ceai negru cu sucul de la o lamaie și aplica preparatul pe pielea curata. Lasa produsul sa se usuce pe piele, apoi îndeparteaza-l prin clatiri repetate ale epidermei. Atenție! Ceaiul negru coloreaza epiderma, într-o nuanța roșcata.