Massa si Montoya candideaza pentru un loc la Ferrari

Apropo.ro / 12.04.2002, 09:43
Massa si Montoya candideaza pentru un loc la Ferrari
Conform presei straine, Montoya îi va lua locul lui Michael Schumacher, daca acesta va deveni campion, iar Massa lui Barrichello. Speculatiile privitoare la angajarea de catre Ferrari a lui Juan Pablo Montoya au reînceput. Cu putin timp înaintea debutului acestui sezon, conducerea teamului

Conform presei straine, Montoya îi va lua locul lui Michael Schumacher, daca acesta va deveni campion, iar Massa lui Barrichello.

Speculatiile privitoare la angajarea de catre Ferrari a lui Juan Pablo Montoya au reînceput. Cu putin timp înaintea debutului acestui sezon, conducerea teamului din Maranello s-a interesat discret la Williams de conditiile contractuale pe care le are columbianul. Cei de la Ferrari nu sînt foarte multumiti de prestatia lui Barrichello, al carui contract expira la finele acestui sezon, iar Montoya a impresionat prin agresivitate si hotarîre.

Publicatia germana Auto Zeitung informeaza, citînd o sursa din cadrul formatiei italiene, ca Montoya l-ar putea înlocui pe însusi Michael Schumacher. „Credem ca Michael Schumacher nu-si va duce contractul pîna la capat, adica pîna în 2004, daca va cîstiga în acest an titlul. Ambitia sa este sa egaleze recordul lui Fangio de 5 victorii. Daca Schumi se va retrage din Formula 1, atunci Montoya îi va lua locul”, a declarat respectiva persoana.

Asta nu înseamna ca locul lui Barrichello la Ferrari este sigur. Revista italiana Autosprint a dezvaluit faptul ca deja echipa italiana a trimis o oferta formatiei Sauber pentru debutantul Felipe Massa. Peter Sauber a declarat acum doua saptamîni ca „daca Massa îi intereseaza pe cei de la Ferrari, pot sa-l cumpere, cum a facut si McLaren cu Raikkonen”.

Tînarul brazilian a surprins placut pe toata lumea la primul sau an în Formula 1. Conducerea teamului italian îi va propune lui Barrichello un contract cam la doua treimi din cît cîstiga în prezent, adica 7,5 milioane de euro pe sezon, alte 2,5 milioane revenindu-i din publicitate.

Sursa: www.prosport.ro