Marilyn Monroe și secretul siluetei ei
Într-un interviu acordat în 1952, cea mai sexy blondă din istoria Hollywood-ului povestea cum își întreține siluetă senzațională.
La 1,66 m, Marilyn Monroe cântărea în jur de 53 de kilograme, însă era mai mult preocupată să fie „bine hrănită” decât „suplă”: „Înainte să fac dușul de dimineață, îmi încălzesc o cană de lapte. Când acesta e fierbinte, adaug două ouă crude, le amestec bine cu o furculița și beau combinația în timp ce mă îmbrac. Mai iau și o pastilă cu multivitamine și sunt sigură că orice medic ar prescrie acest mic dejun unei femei care muncește și este pe fugă tot timpul”.
„Cinele luate acasă sunt simple. În fiecare seara, mă opresc la piață și cumpăr friptură, costițe de miel sau ficat, pe care le fac la cuptor. De obicei, drept garnitură, mănânc 4-5 morcovi cruzi. Probabil sunt pe jumătate iepure, niciodată nu mă satur de morcovi cruzi”, continua actriță, scrie Tabu.
„Dacă în timpul zilei mănânc puțin, seara, când mă întorc de la cursurile de actorie, îmi cumpăr o înghețată cu fulgi de ciocolată”. La acest regim, Marilyn Monroe adăuga 10 minute de gimnastică în fiecare zi. Și arăta grozav!
Marilyn Monroe
Meniul obișnuit al lui Marilyn Monroe arată cam așa:
Micul dejun: 8 AM
Suc de portocale / piure de prune
Cereale
2 felii de pâine prăjită cu unt
O ceașca cu lapte simplu sau lapte cu cacao
Gustare: 10 AM
1 pahar cu lapte și un biscuite
Prânz: 1 PM
1 ou (fiert, prăjit)
2 linguri cu telemea
1 cartof copt /spaghete cu sos tomat și unt
1 felie de pâine
Fructe gătite
Cină: 6.30 PM
Vită slabă (fiartă, coaptă) / pui / costițe de miel / pește / ficăței pui
1 cartof (nu prăjit)
Garnitură de legume
Budincă / orez cu lapte / măr copt
Marilyn se ocupa singura de gătit și era foarte strictă în formularea meselor zilnice.