Laurian Florin Manta, 15 ani, echipa Brenciu
„Unchiul Neluş, aşa cum îi spun eu, are aptitudini muzicale şi în prezent este instructor de dansuri populare în Bertea. Deoarece eu îmi petreceam mult timp la ţară la bunicii mei, aveam o deosebită plăcere de a cânta alături de unchiul meu. Văzând că mă pricep, a vorbit cu părinţii mei spunându-le că este fascinat de talentul meu la acea vârstă fragedă de 5 ani. La 11 ani m-am înscris la Clubul Elevilor Slănic Prahova -secţiunea muzică uşoară. După terminarea ciclului gimnazial, m-am înscris la Liceul de Artă Carmen Sylva – secţiunea canto clasic – unde am promovat cu notă maximă. Daca participarea mea la Vocea României ar fi un succes, drumul pe care l-aş alege ar fi muzica uşoară”.
Alexie Ana Maria, 17 ani, echipa Loredana
A început să cânte de mică pe la serbările şcolare, iar apoi, la 11 ani, mama ei a dus la Clubul Copiilor din oraş unde a studiat muzica timp de 3 ani. „Participarea la „Vocea României” reprezintă pentru mine una dintre cele mai mari şanse să îmi demonstrez talentul şi să impresionez în mod plăcut. Mi-a plăcut foarte mult formatul emisiunii, am avut şi prieteni care au participat şi mi-au povestit, iar asta m-a motivat să vin şi să demonstrez ceea ce pot”, spune tânăra în vârstă de 17 ani.
Odagiu Monica, 16 ani, echipa lui Moga
La 6 ani, a participat la primul concurs de pian, în Franţa, acolo unde a şi câştigat locul1. Au urmat o serie de participări la concursuri şi festivaluri în ţară, interpretând piese din repertoriu clasic la pian. „Cu ajutorul tatălui meu i-am descoperit pe Janis Joplin, The Beatles, Queen, George Benson, Eric Clapton şi mulţi alţii, dar în special, Michael Jackson. De asemenea, o experienţă extraordinară am trăit-o în concertele susţinute cu trupa Lala Band, în special cel de la Sala Palatului din martie 2011, unde 5.000 de spectatori mi-au strigat numele”.
Robert Ştefan Carlet, 18 ani, echipa Moga
La 15 ani avea deja primul job: pianist acompaniator al grupelor de copii din grădiniţă, profesor de pian şi instructor vocal. „Desi aveam ritmul în sânge de mic, cunoştinţa mea oficială cu muzica pare a fi accidentală. Am downloadat de pe net accidental un program care permitea folosirea tastelor de la computer pe post de claviatură. Am învăţat să cânt câteva piese cunoscuta, după ureche…La Colegiul naţional de muzică G. Enescu am reuşit să intru mai întâi la contrabas, apoi subit am ajuns la canto. Sincer, nu am spus multor persoane ca voi veni la
Bernard Cristian Lazăr, 17 ani, echipa Loredana
„La 7 ani, tatăl meu a fost nevoit să plece în Israel să muncească, ceea ce ne-a făcut pe mine şi pe soră-mea să suferim foarte mult. Atunci, mama ne-a înscris la Palatul Copiilor Iaşi în cercul de muzică vocală şi cor. La 11 ani, profesoara de canto m-a îndrumat să mă înscriu la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă, la violă. Iar la 13 ani, am compus prima mea piesa de club,
Teodor Manciulea, 16 ani, echipa Loredana
Primele amintiri ale lui Teodor au legătură cu muzica, părinţii lui remarcând că puştiul de 2-3 ani avea ureche muzicală. „La şase ani, în grupa pregătitoare, ascultam foarte mult Nicola. La grădiniţă doamna educatoare mă punea să-i cânt piesele în faţa clasei. Am cântat până în clasa a patra cu fiecare ocazie care se ivea. Într-o vacanţă de vară, am remarcat o melodie, „Breakaway” de la Kelly Clarkson, care mi-a plăcut enorm şi am decis să fac muzică. La 13 ani, am început să iau lecţii de canto, iar rezultatele nu au întârziat să apară începând să iau premii la diverse festivaluri. Pasul cel mare pe care vreau să îl fac acum este chiar Vocea României”.
Diana-Ioana Moşneagu, 15 ani, echipa Brenciu
„Primii paşi spre muzică i-am început încă de la grădiniţă, dar cu adevărat m-am apucat de muzică în jurul vârstei de 7 ani când am început să particip la tot felul de serbări şcolare. Aici am fost descoperită de către un compozitor vasluian, Claudiu Bulete, care m-a recomandat unui alt profesor cu care am început să studiez chitară şi pian. Talentul îl moştenesc de la mama mea, care în adolescenţă a cochetat şi ea cu muzica. Părinţii mă sprijină şi mă vor sprijini întotdeauna atât financiar cât şi moral”.
Andreea Olariu, 16 ani, echipa Smiley
„Am început să cânt de la 4 ani, fiind pe atunci o joacă care s-a transformat în realitate. La 6 ani m-am înscris la Palatul Copiilor din Constanţa pentru a lua lecţii de canto. După un an m-am înscris la Centrul de perfecţionare vocală din Mangalia, făceam naveta. Îmi era din ce în ce mai greu pentru că nu vroiam să renunţ la nimic, având pe primul plan şcoala. Nu am renunţat şi m-am înscris la Şcoala Populară de Arte din Constanţa. Ambiţia mea şi calităţile vocale cu care sunt înzestrată mă vor duce pe culmile succesului. Consider că am toate calităţile să ajung un artist internaţional”.