Maria Radu: “De cinci ani sunt vegetariană!”
– Maria, care este marele tău viciu ?
Sunt îndrăgostită de bucătăria mediteraneană.
– Ce îţi place să găteşti ?
Când am timp, pregătesc fructe de mare, supă-cremă sau peşte la cuptor, cu tot felul de condimente şi arome.
– Ce îţi iese el mai bine ?
Creveţii cu sos de vin şi ghimbir, ciupercile umplute cu peşte şi năut.
– Ce nu îţi place să faci în bucătărie ?
Să spăl vase.
– Ai avut vreun prieten care se descurca mai bine decât tine în bucătărie?
Da, am un prieten care găteşte minunat, a lucrat într-un restaurant cu 2 stele Michelin, s-a şcolit cu un mare maestru, iar de un an are două restaurante în buricul Romei. El face cele mai bune feluri de mâncare, dintre cele pe care le-am gustat până acum.
– Ţi-ai schimbat vreodată stilul de viaţă?
Da, de cinci ani sunt vegetariană. Viaţa mea chiar s-a schimbat, poate sună ca un clişeu, dar sănătatea mea e alta. Acum pot susţine un concert live de 2 ore.
– Dintre preparatele tradiţionale pentru sărbători, ce îţi iese cel mai bine?
Fac o salată de boeuf extraordinară, aşa zic prietenii. Cozonac nu produc, cred că mă depăşeşte, e o artă să coci prăjituri.
Simona Tudorache
ulei de măsline extravirgin;
o bucată de ghimbir proaspăt, decojit şi ras mărunt;
4-5 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi;
2-3 ardei iuţi roşii, fără seminţe şi tocaţi mărunt;
16 creveţi-tigru, întregi şi cruzi, decorticaţi sau nu;
2 portocale; paste de orez, sare de mare, curry şi piper negru proaspăt măcinat;
Încingeţi o tigaie mare şi puneţi în ea 4-5 linguri de ulei de măsline, ghimbirul, usturoiul, ardeii iuţi şi creveţii. Prăjiţi cam 3 minute şi stoarceţi în compoziţie sucul de la cele 2 portocale. Adaugaţi sare, piper, curry şi alte 2 linguri de ulei de măsline. Lăsaţi să fiarbă 5 minute, dar continuaţi să mestecaţi. Separat, fierbeţi pastele de orez 4-5 minute. După, se scurg şi se pun în tigaie, unde mai fierb în sos 5 minute. Sănătos şi gustos!