Mancarea, mai scumpa cu pana la 24% in 2010
In acest an, preturile la ulei, paine, cartofi, legume, etc,
adica alimentele de baza au inregistrat
cresteri ale preturilor.
„Preturile la materiile prime au crescut. De exemplu,
floarea-soarelui s-a scumpit cu 50-60%, iar laptele folosit ca
materie prima s-a scumpit cu 60-100%. Astfel ca scumpirile la unt
si ulei, de exemplu, sunt mai mici decat ar fi trebuit. (…)
Pana la finele anului orice variatie de preturi este
posibila. Unul dintre motive tine de faptul ca
Romania nu mai este un producator agricol,
acordarea subventiilor nu s-a facut asa cum trebuia”, a declarat
Sorin Minea.
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat miercuri ca
produsele alimentare romanesti sunt „excesiv de
scumpe„, din cauza „nenumaratelor cai de la plecarea
produsului pana la ajungerea lui pe raft”.
Citeste mai multe detalii despre
scumpirea alimentelor de baza, pe Gandul.info