Caldurile toride ale verii îngreuneaza foarte mult digestia. Pentru sanatatea noastra e bine sa ne îndreptam atenția spre mâncaruri ușoare, lipsite de toxine și, pe cât se poate, ușor de preparat.
Salata de paste
Ingrediente:
250 g macaroane, 90 g țelina, 75 g morcovi, 50 g ceapa, 50 g ridichi, patrunjel verde, 4 linguri ulei, 4 lingurițe de muștar, 2 linguri oțet de vin alb, 10 masline verzi, sare, piper
Preparare:
Se fierb macaroanele în apa cu sare, se limpezesc cu apa rece, se scurg bine și se pun într-un castron mare. Se adauga peste ele țelina și morcovii taiați felii subțiri sau rași, ceapa taiata marunt sau felii subțiri și patrunjelul verde tocat fin.
Într-un castronel, se amesteca uleiul, muștarul, oțetul, sare și piper, dupa gust. Sosul obținut se toarna peste macaroane, se amesteca ușor cu o lingura de lemn pâna când macaroanele sunt bine îmbibate cu sos. Se lasa la rece o ora înainte de a fi servite.