Mai mult realism ca niciodată cu televizoarele 8K
Televizoarele de înaltă rezoluție, cu diagonală mare, oferă imagini realiste și o imersiune mai profundă. Pe lângă saltul calitativ al imaginii oferit de 8K, există îmbunătățiri remarcabile în materie de design. Marginile aproape invizibile promit un alt nivel de experiență audiovizuală.
Vizionarea unui film, a unui meci de baschet sau un joc video pe un telefon mobil nu sunt la fel ca pe un televizor. Utilizatorii solicită din ce în ce mai mult ecrane mai mari și vor ca acestea să arate mai bine. Aici intră în joc televizoarele 8K. Nivelul de detaliu atins cu această tehnologie este atât de mare încât este folosită de chirurgi în domeniul telemedicinei pentru a efectua operații de la distanță, potrivit brandului de analiză de piață Mordor Intelligence. Cu de patru ori mai mulți pixeli decât un televizor 4K, aceste televizoare prezintă imagini mai realiste și de o calitate superioară.
Obișnuiam să ne mulțumim cu televizoare mai mici, cu o calitate mai slabă a imaginii, din cauza lipsei de disponibilitate a modelelor avansate la prețuri accesibile. Dar progresele tehnologice constante în domeniul electronicelor de consum au permis îmbunătățiri uriașe în ceea ce privește calitatea și dimensiunea tuturor tipurilor de dispozitive electronice, precum și o reducere a prețurilor acestora.
Samsung este una dintre mărcile care conduce tranziția către 8K cu televizoarele sale Neo QLED 8K. Rezoluția acestor dispozitive este de patru ori mai mare decât 4K. O rezoluție mai mare înseamnă că ecranul este format din mai mulți pixeli. Adică, în televizoarele de aceeași dimensiune, pixelii sunt mai comprimați în aceeași zonă, ceea ce permite ca imaginea să fie mai detaliată și mai realistă. Acest lucru oferă o senzație copleșitoare de imersiune atunci când vă uitați la televizor.
Noul Neo QLED 8K Neo dispune, de asemenea, de tehnologia Mini LED, care controlează mai precis lumina în zonele întunecate sau luminoase și reproduce „100% din volumul de culoare”. Aceste LED-uri sunt de 40 de ori mai mici decât LED-urile tradiționale, permițând un nivel mai ridicat de detalii. În plus, ecranele acestor televizoare sunt anti-orbire, astfel încât puteți uita de strălucirea soarelui în timp ce vă uitați la un film, chiar dacă stați lângă o fereastră.
Imersiune mai profundă
Toate aceste caracteristici au ca scop plasarea spectatorului în centrul acțiunii și crearea unei experiențe cât mai captivante. Mai multe studii au arătat că ecranele mai mari oferă o imersiune mai profundă și răspunsuri fiziologice mai intense. Cercetările publicate în acest an în IEEE Communications Magazine indică, de asemenea, că publicul are un sentiment mai puternic de realitate și de prezență atunci când rezoluția crește de la 4K la 8K.
Deși există conținut audiovizual care nu a fost înregistrat în 8K, Samsung a conceput propria soluție: televizoarele sale încorporează un procesor cu inteligență artificială capabil să convertească diverse tipuri de surse și rezoluții la calitatea 8K datorită învățării automate, indiferent de rezoluția originală. Această tehnologie de îmbunătățire a calității imaginii creează texturi clare și margini realiste. De asemenea, reduce zgomotul de imagine pixel cu pixel, oferă un contrast mai puternic și dezvăluie culori mai vii.
Din ce în ce mai multe companii pariază pe conținutul 8K. Firma de consultanță Deloitte estimează că această tehnologie va genera venituri globale de aproximativ 3,3 miliarde de dolari până în 2021, iar această sumă va crește constant în următorii ani. Veniturile vor proveni în principal din vânzările de televizoare 8K, care se așteaptă să ajungă la 5 miliarde de dolari în acest an.
Fără cabluri
Printre problemele de ordin estetic atunci când vine vorba de instalarea unui televizor se numără cablurile plictisitoare care sunt adesea conectate și care dau viață acestor aparate. Ascunderea lor poate fi o adevărată bătaie de cap. „Televizoarele montate pe perete necesită, în general, accesorii integrate atât în produs, cât și în peretele pe care sunt atârnate, în timp ce televizoarele montate pe suport necesită mese sau alte tipuri de mobilier care pot deveni rapid dezordonate”, spune Samsung.
Pentru a evita aceste neplăceri, marca sud-coreeană a reproiectat One Connect, optimizându-i dimensiunea și grosimea și modificându-i aspectul. Acest dispozitiv, care poate fi integrat cu ușurință în suport, conține toate conexiunile televizorului și reduce la minimum numărul de cabluri la vedere. Pe lângă reducerea dimensiunii One Connect, Samsung unifică toate cablurile într-un singur cablu, aproape invizibil. În acest fel, toate dispozitivele dvs., cum ar fi playerele sau consolele, vor fi conectate la Slim One Connect, care poate fi ascuns în mobilier sau integrat în suportul dvs., iar de la acesta până la televizor va trece doar un cablu aproape invizibil.
Brandul sud-coreean vrea ca utilizatorii să uite de cabluri și, de asemenea, de existența mai multor telecomenzi în sufragerie. Cu ajutorul telecomenzii Solar Cell Remote Control, utilizatorul poate controla mai multe dispozitive conectate, poate utiliza asistentul vocal și poate accesa orice conținut de pe televizor. Această telecomandă, care dispune de butoane specifice pentru a deschide rapid platforme precum Netflix sau Prime Video, are un panou solar pe spate care îi permite să fie încărcată atât în interior, cât și în exterior, și este, de asemenea, fabricată din materiale reciclate.