Potrivit specialiștilor, această mișcare este cauzată de dorilța liderilor de a schimba percepția oamenilor despre organizație, în condițiile în care numărul membrilor a scăzut la un nivel record în 2013.
Odată cu site-ul, Yamaguchi-gumi a lansat și un „imn” în stilul folk tradițional, ale cărui versuri preamăresc virtuțile spiritului „Ninkyo” – un ideal al masculinității care luptă înpotriva injustițiilor și îi ajută pe cei slabi.
Galeria foto a site-ului arată membri ai organizației ajutând la îndepărtarea urmărilor tsunami-ului din 2011 și a cutremurului de la Kobe din 1996.
La fel ca și mafia italiană sau triadele chinezești, Yakuza este implicată în diverse acțiuni, de la prostituție și extorcare de bani până la activități criminale făcute de „gulerele albe”. Totuți, spre deosebire de omoloagele sale, mafia japoneză nu este în afara legii și fiecare dintre organizațiile sale are un cartier general, unde boșii pot fi găsiți.
Acveasta nu este prima încercare de a pătrunde în media, Yamaguchi-gumi lansând anul trecut și o revistă lunară, în care sunt publicate de la poezii și fragmente ale agendei principalilor șefi până la mesaje ale șefului suprem.