Madonna te invata sa te mentii in forma
Diva pretinde ca e foarte important pentru ea sa aiba o viata normala si sa faca lucrurile pe care le face toata lumea. Sa fie doar o femeie ca oricare alta? Ei bine, pentru multe dintre noi este clar ca ea face ceva ce noi nu facem. Si ne punem intrebarea: cum putem sa facem rost si noi de tenul aproape perfect, ochii stralucitori si, mai presus de orice, de bratele ferme ale Madonnei?
Drumul ei spre un trup ferm la orice varsta trece fara doar si poate prin ashtanga yoga, o forma aerobica a tehnicii yoga. Vedeta este cel mai cunoscut exponent al beneficiilor aduse de yoga, practicand-o timp de doua ore in fiecare zi, sase zile pe saptamana. Gata cu ironiile, gata cu urcatul treptelor. „Nu mai fac gimnastica! Sunt libera!”, spune vedeta.
Insa, mana in mana cu exercitiile yoga merge ayurveda, stiinta veche Indiana care imparte oamenii in trei tipuri distincte de personalitati: pitta (foc), vata (aer) si kapha (apa). Cei care practica ayurveda iau parte la masaje, exercitii, diete si meditatii ca sa iti trateze si trupul si sufletul in acelasi timp. Fiind tipul pitta (foc), Madonna sta departe de cofeina si de carnea „rosie” (porc, vita…), mananca putin si des si foloseste esente de bergamota, lamaie si ienupar pentru a se relaxa si a „intineri”.
Dar renuntarea la gimnastica in favoarea yoga nu este singura schimbare – si dieta ei a suferit unele modificari. Se stie ca bauturile favorite ale Madonnei sunt 7-UP si berea dietetica iar gustarea preferata sunt floricelele de porumb. Insa nu la fel de mediatizata a fost preferinta vedetei pentru ceaiul de ghimbir care ii da energie si yerba, o „planta-minune” din America de Sud despre care se spune ca ajuta la arderea grasimilor, ofera energie, sanatate si vitalitate.
Felul ei preferat de mancare este Toro Tartar, o cupa de ton crud peste care se adauga caviar, pe care o serveste la restaurantul New York-ez „Nobu”, unde isi termina masa cu o inghetata de ceai verde.
Din fericire, mancarea japoneza favorita a Madonnei este perfecta pentru dieta pe care o urmeaza ea. Carnea, lactatele si dulciurile cu zahar ar trebui evitate, la fel si ceaiul negru si bauturile acidulate. Mancarurile recomandate sunt cerealele, orezul negru si pastele, legumele de sezon, fasolea, produsele din soia, pestele, fructele, nucile si semintele gatite cat mai variat.
Cu un nutritionist personal care o ajuta sa tina regimul acesta fara grasimi, probabil ii este mult mai usor Madonnei sa respecte dieta decat ne-ar fi noua. De aceea suntem multumite sa aflam ca, la fel ca oricarei alte femei, ii plac produsele lactate ca branza, untul si ciocolata. Vedeta admite ca tanjeste dupa oua si masline.
Salonul Agua spa de la hotelul Sanderson este preferatul ei, oferindu-i aproape orice, de la tratamente faciale si reflexologie la shiatsu, reiki, Thai bodywork si masaj. Este fan al doctorului Hauschka care propune ingrijirea organica a pielii, bazata pe principiile aromoterapiei si urmeaza cu strictete programul de curatare, tonifiere si hidratare a pielii.
Dragostea ei pentru aromoterapie nu se opreste aici. Ea a avut chiar un parfum personalizat creat special pentru ea de catre Francoise Rapp in care au fost combinate esente de parfumuri clasice cu cele de aromoterapie.
Madonna recunoaste ca mananca orice isi doreste, si spune: ” Daca vei inceta sa iti mai faci griji ca esti grasa, nu vei mai fi grasa.” Dar o dieta cu putine grasimi, doua ore de yoga pe zi, masajele regulate si tratamentele pentru infrumusetare sigur te vor ajuta!
Culese de pe internet de Raluca Iorga
(www.doctorbannock.com)