Masa de Crăciun este un eveniment special, pe care site-ul VeryFirstTo.com l-a transformat într-un adevărat spectacol, oferind userilor posibilitatea să guste cea mai scumpă masă de Crăciun.
Cina exclusivistă este pentru patru persoane și costă circa 155.000 de euro, adică aproape 39.000 de euro / persoană, dar chiar conține de toate!
Meniul este format din patru specialități gătite din cele mai scumpe ingrediente din lume, astfel încât desfătarea culinară să fie completă. Printre aceste bucate speciale se regăsește caviarul Almas, de peste 6.000 de euro, inclus ca aperitiv, și un oțet balsamic vechi de 150 de ani. Felul principal este un soi de curcan rar (rasă japoneza specială, care produce niveluri ridicate de acizi grași esențiali omega 3 și omega 6), învelit într-o foaie comestibilă din aur de 50 de karate, presărată cu fistic Akbari, evident cel mai scump soi de fistic din lume, produs in Iran.
Cina mai conține supă chinezească din cuib de rândunică, trufe, ciocolată Amedei (din Toscana), vin roșu La Tache din 1959 și o șampanie în valoare de 46.000 de dolari, datând din perioada Primului Război Mondial, servită în recipiente speciale din diamant. Desertul este la rândul său o delicatese de peste 5.000 de euro. Acesta constă în boabele de cafea excretate de un mamifer din Asia, numit Zibeta Asiatica (Kopi Luwak) și într-o felie de pepene Densuke, fără sâmburi, care se găsește doar pe insula Hokkaido, din Japonia. Bucătarul va folosi și un pepene Yubari King, care costă 3.100 de euro.
Cel mai scump meniu
Toate acestea sunt așezate pe o „farfurie” din vanilie aurie de Uganda (conține cea mai mare concentrație de vanilină – 2%).
Oferta site-ului are caracter umanitar, deoarece toți banii obținuți în urma vânzării cinelor exclusiviste vor fi donați. Tânărul bucătar britanic Ben Spalding, chef al unuia dintre cele mai importante restaurante din Londra, „John Salt”, a creat cel mai scump meniu de Crăciun din lume, iar 80% din profit va fi donat Societății de Cercetare a Cancerului din Marea Britanie și fundației Hospitality Action. Cina este servită acasă la cei patru care vor comanda meniul, serviciile de transport fiind incluse în preț.
Iată ce ingrediente scumpe conține cina de lux pentru Crăciun:
Diva Vodka – £2.000
Piper Heidsieck 1907 Champagne – £37.000
Dry ice – £180
Pata Negra Iberico jambon – £600
Birds Nest – £100
Almas Caviar – £5.000
150 year old balsamic – £1.030
Whole White Alba truffle – £3.500
Pullet de bresse’s for stock – £2.500
Saffron stock – £500
Yubari King melon – £2.500
Dodine of rare breed turkey – £500
Wagyu beef – £4.500
Gold leaf – £6.000
Periogord truffles – £900
Akbari pistachios – £5.000
Kopi Luwak – £3.000
Amadei chocolate – £150
Densuke watermelon – £2.600
Gold Ugandan vanilla plate – £1.500
1949 Cheval Blanc – £4.680
1988 Corton-Charlemagne, Coche-Dury – £1.390
1959 La Tache – £5.400
1976 Chateau d’Yquem – £990