Lupta cu durerile!

21 09. 2006, 14:30
Un dusman mult mai pervers decat ai putea sa crezi e durerea. Te ia cand nu te astepti si te lasa cand are ea chef. Evident, daca nu ai la indemana vreun calmant ca sa-i vii de hac. O intepatura de insecta, un junghi reumatic sau o cazatura care se lasa cu fractura aduc intr-o clipita

Un dusman mult mai pervers decat ai putea sa crezi e durerea. Te ia cand nu te astepti si te lasa cand are ea chef. Evident, daca nu ai la indemana vreun calmant ca sa-i vii de hac. O intepatura de insecta, un junghi reumatic sau o cazatura care se lasa cu fractura aduc intr-o clipita durerea. Ce mai, iti strica ziua sau seara respectiva. Si tine minte: indiferent de cauza, durerea, o data instalata, provoaca un mare disconfort. De aceea, trebuie sa inveti sa lupti cu dusmanul.

Strategii pe termen lung
Ce nevoie am de planuri de bataie? Ma reped la dulapiorul cu calmante si scap imediat de inamicul durere, vei zice. Da, e o solutie si asta! Dar ce te faci daca suferi de durere cronica? In fiecare zi, aceeasi pacatoasa durere. In general, acest tip de durere este legata de existenta unei boli.

Iata cateva afectiuni care dor si care prefera cu predilectie sexul frumos:
1. Artrita reumatoida afecteaza articulatiile incheieturii, ale mainilor, picioarelor, umerilor, genunchilor, soldurilor. Este o boala care isi face simtita prezenta prin dureri, umflaturi si rigidizare la nivelul articulatiilor. Artrita reumatoida afecteaza de doua ori mai multe femei decat barbati.

2. Endometrioza apare atunci cand bucati ale stratului intern al uterului, numit endometru, migreaza afara prin trompele uterine. Aceste bucati se asaza pe alte organe pelvine. Femeile cu endometrioza se plang fie de dureri frecvente, fie de dureri intermitente.

3. Migrenele sunt acele dureri pulsatile care apar pe o jumatate a capului. Pot fi insotite de greturi, varsaturi. Durerile pot varia ca intensitate si durata, devenind uneori insuportabile. De trei ori mai multe femei decat barbati sunt afectate de migrene.

4. Cistita este o afectiune dureroasa a vezicii urinare, care se traduce prin nevoia de a urina des, dar si prin usturime la urinare. Unele femei se plang ca durerile sunt atat de puternice incat nu pot sa stea la birou sau sa sofeze. Mai sunt si alte boli care se lasa cu dureri pe termen lung. Tot ce trebuie sa stii e ca, in astfel de situatii, recomandabil este sa urmezi tratamentul indicat de medic. Nu face abuz de calmante, dar nici nu strange din dinti rabdand durerile cu stoicism. Pe langa tratamentele clasice, poti incerca metodele oferite de medicina complementara: aromoterapia, masajul, hipnoza, chiropractica, presopunctura, acupunctura, homeopatia etc.

Acasa Magazin