Lucian Mîndruţă lansează “Share!”

14 12. 2014, 09:00

“Share!”, al cărei subtitlu este „Cum am învăţat din social media să-i iubesc din nou pe români”, a apărut la Editura Herg Benet, în colecţia Radical din 9. Printre invitaţi se numără Gabriel Liiceanu, Andreea Esca şi Doina Ruşti.

Despre “Share!”, Lucian Mîndruţă spune:

“Dragă cititorule, Dacă te-ai uitat ieri mai mult de două ore la televizor şi nu poţi fără asta, lasă cartea asta jos. Dacă vrei să fii de acord cu cineva, cu oricine, nu eşti omul meu. Dacă mă ştii din tinereţe şi crezi că sunt băiatul care se bâlbâia la prompter, dai banii degeaba. Dacă vrei să dai cadou cartea asta unui prieten, nu mai bine îi iei o sticlă de vin? Eu nu ştiu să ameţesc aşa bine. În general, recomand cartea doar câtorva oameni. Cei care vor să afle cum am ajuns să trăim, iubim, alegem în social media. Dar mai ales celor care cred că a scrie poate schimba ceva.

P.S. Poate.

Doar că trebuie să scriem cu toţii în acelaşi timp. Despre asta e Share! Despre forţă social media, cel mai bun amplificator de idei pe care îl ştiu. Într-un fel, dacă stai să te gândeşti, şi tu ai scris-o”.

Lucian Mîndruţă e jurnalist de atâta vreme, încât acum îi e jenă să precizeze, de teamă să nu fie dus la muzeu. De notat totuşi că din 1992 şi până de curând a fost implicat în diferite proiecte de print, televiziune, social media şi, câteodată, nici un fel de media.

Azi îi învaţă pe alţii ce i-a plăcut mai mereu: vorbitul în public despre branduri şi arta de a te bâlbâi cât mai puţin la televizor. De câţiva ani, încearcă să facă trecerea între jurnalism şi PR şi între calitatea de angajat şi defectul de a fi patron. Îi plac oamenii care îl contrazic. Îi iubeşte pe ăia care îl aprobă. Fireşte, vă va spune că vă adoră pe toţi, pentru un like. Are câteva hobby-uri de fiţe, deşi, când îl întrebi, vrea să fie un băiat popular. Merge cu bicicleta pentru că are una mai scumpă decât o maşină normală. Şi, dincolo de toate, abia aşteaptă să citească şi el cartea asta, pentru că autorii (pe care îi ţine într-o pivniţă) i-au spus că e interesantă pe alocuri.

Editura Herg Benet a fost fondată în toamna anului 2010. În primii patru ani de existenţă, dedicaţi literaturii române contemporane, şi-a atins obiectivul de a face cunoscute pe piaţa de carte autohtonă voci noi, puternice, inconfundabile, cu o scriitură originală, perfect coordonată cu literatura universală de vârf, oferind cititorilor bestsellerurile de azi, care vor fi clasicii de mâine. Treptat, prin apropierea făcută între scriitori şi cititori, au fost înlăturate multe prejudecăţi care sufocau imaginea literaturii produse în România, într-un final ea ajungând să fie privită aşa cum este în realitate: diversă, curajoasă şi vie.