Livia Dilă, răsfăţ cu familia în Poros
„Poros este o insulă micuţă, aproape de Atena şi de Pireu, la aproximativ o oră cu feribotul. Nu este foarte turistică, aici vin străini, dar mai ales atenieni, în week-end, pentru că au case de vacanţă. Este a treia oară când mergem, iar anul acesta, mai adăugăm o amintire, Maria Sophia a învăţat să înoate, fără aripioare!
Ce să vă mai spun! Numeroase taverne, multe colorate în albastru, cu proprietari care te salută când treci pe lângă ei, şi cărora le plăcea numele Sophiei, acesta fiind des întâlnit în Grecia…
Şi, cum nu există loc în lumea asta în care să mergi fără să nu încerci preparate culinare specifice zonei, eu făceam mereu comparaţie între reţetele de musaca- făcută acolo din vinete şi dovlecei, cu sos bechamel, sarmale în foi de viţă, ardei capia umpluţi, salata de sfeclă roşie cu humus, şi bineînţeles, salata grecească, cu brânză feta, care nu are legătură cu feta de la noi. Peştele şi fructele de mare proaspete şi savuroase, îndeosebi calamarul şi salata de caracatiţă preparată cu un sos de roşii, dar şi cu un fel de caramel…”, a declarat Livia Dilă pentru ProTVMagazin.ro