Lista aditivilor din alimente sau ce E-uri pot folosi producatorii

16 11. 2011, 09:58

Utilizarea aditivilor in alimente va deveni mai sigura si transparenta in urma adoptarii a doua acte legislative de catre CE, la unele categorii de alimente fiind autorizati foarte putini aditivi sau fiind complet interzisi, ca in cazul iaurtului nearomatizat, a untului, a compotului.

Al doilea act se refera la lista aditivilor din ingredientele alimentare cum ar fi alti aditivi, enzime, arome si substante nutritive si se va aplica dupa 20 de zile de la data publicarii in Jurnalul Oficial al UE.

Lista aditivilor din produsele alimentare este, de asemenea, disponibila intr-o baza de date online, si va permite consumatorilor, operatorilor din sectorul alimentar si autoritatilor de control sa identifice cu usurinta aditivii care sunt autorizati intr-un anumit produs alimentar.

Apropo, daca bei cu ochii, la propriu, unele bauturi .. nu inseamna ca vei fi mai sanatos! Click aici, ca sa vezi despre ce este vorba!

Vezi lista aditivilor din alimente acceptati de UE, pe Mediafax.ro!