Astazi iti prezentam doua retete pe baza de orez. Visezi sa mananci si totusi sa ramai supla? Iata solutia.
Orez arabesc
Ingrediente:
1 kg orez, 450 gr legume amestec mexican, 10 gr sare, 20 gr curry,10 gr vegeta, 50 gr de ceapa, 100 ml ulei, 50 gr margarina.
Mod de preparare:
Se spala orezul foarte bine si se pun circa 2 kg de apa la fiert. Cand apa da in clocot se pune orezul sa fiarba aproximativ 7,8 minute. Dupa ce orezul a fiert, se pune sub jet de apa rece. Intre timp se caleste ceapa inpreuna cu margarina. Cand ceapa s-a rumenit putin, se adauga legumele si se lasa la foc mic, pana ce legumele devin moi. Apoi, se amesteca cu sarea, curry-ul, si vegeta. La sfarsit, se amesteca orezul cu legumele.
Orez nepalez
Ingrediente:
250 gr de orez, 100 gr de fasole bruna, 3 cepe de marime medie (taiate solzisori), 2 rosii (cubulete), o lingurita de seminte de chimion, o lingurita de seminte de mustar, 2-3 ardei iuti, sare dupa gust.
Mod de preparare:
Puneti fasolea intr-un vas cu apa rece, pret de cateva ore. Scurgeti apa si lasati-o deoparte. Orezul trebuie lasat si el in apa rece timp de o ora. Inlaturati apa si lasati-l deoparte. Incingeti o lingura de ulei si rumeniti usor jumatate din cantitatea de ceapa. In alt vas, se incinge un pic de ulei si se pun la prajit semintele de mustar si de chimion. Se adauga apoi ceapa ramasa si sarea. Puneti in aceelasi vas, fasolea si orezul. Amestecati ingredientele si lasati la foc mic inca 5 minute, dupa ce ati adaugat si adreii iuti. La sfarsit, adaugati ceapa calita, pentru aspect.