Liberalii îi cer lui Nastase sa consulte responsabilii din sport

Apropo.ro / 05.02.2004, 10:51
Liberalii îi cer lui Nastase sa consulte responsabilii din sport
Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților solicita premierului Adrian Nastase sa nu ia o decizie în privința desființarii Agenției Naționale pentru Sport (ANS) înainte de a se consulta cu responsabilii din sport, a declarat, miercuri, liderul grupului, Crin

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților solicita premierului Adrian Nastase sa nu ia o decizie în privința desființarii Agenției Naționale pentru Sport (ANS) înainte de a se consulta cu responsabilii din sport, a declarat, miercuri, liderul grupului, Crin Antonescu.

Antonescu, care a fost ministru al sportului, a criticat inițiativa președintelui ANS, Octavian Morariu, de a desființa agenția și de a transfera competențele ei Comitetului Olimpic Român (COR), aratînd ca nu este legal ca COR sa gestioneze banii publici.

„Nu este de imaginat ca COR sa devina ordonator de credite”, a spus Antonescu, adaugînd ca este imposibila subordonarea tuturor federațiilor din sport Comitetului Olimpic Român. El a aratat ca o astfel de inițiativa ar avea un impact negativ „devastator” asupra tuturor sporturilor, inclusiv celor olimpice, putînd declanșa o criza în prag de Olimpiada.

Crin Antonescu a mai spus ca decizia desființarii ANS nu poate fi luata înainte de a fi abrogate legile finanțelor publice și sportului, aratînd ca și ministrul Finanțelor Mihai Tanasescu a fost nedumerit fața de aceasta initiațiva.

Antonescu a precizat ca inițiativa lui Morariu este de „neexplicat” și este o „enigma”, avînd în vedere ca președintele ANS a facut planuri de activitate pe 12 ani, ca, apoi, în doua saptamîni, sa se razgîndeasca fara motive.

 Comisia Consultativa a ANS a propus desființarea agenției și organizarea sportului românesc într-un singur for care sa încorporeze Comitetul Olimpic Român și toate federațiile.

Președintele ANS Octavian Morariu și președintele COR, Ion Țiriac s-au întîlnit, luni, cu conducatorii federațiilor, unde au discutat despre organizarea sportului românesc dupa o noua formula. Morariu a propus desființarea ANS și constituirea unui nou for sportiv care sa încorporeze Comitetul Olimpic Român și toate federațiile sportive din România.

Mediafax