Mohamed Taha a lansat anul trecut aplicația Ma2too3a, care preia informațiile transmise în timp real de utilizatori cu privire la proteste, trafic, blocaje rutiere și ciocniri și construiește o hartă. De la lansare, aplicația a fost descărcată de peste 80.000 de ori.
Desele focuri de armă, cum ar fi cele de după rugăciunea de vineri seara, l-au făcut pe Firas Wazneh, un antreprenor, caută să dezvolte un produs care va răspunde strict la focurile de armă. Aplicația „Way to Safety” gândită de Wazneh permite utilizatorilor să înregistreze focurile de armă și să le trimită către un website, care va identifica arma într-o bază de date și va triangula înregistrările pentru a identifica locația și dacă este vorba de o luptă sau de „distracție”.
Săptămâna trecută armata libaneză s-a alăturat acestui val, anunțând lansarea unei aplicații care permite utilizatorilor să raporteze și să primească știri depsre incidentele de securitate.
Declarând că situația securității statale necesită introducerea unei „căi directe de comunicații cu cetățenii”, armata a lansat „LAF Shield„. Prntre altele, aplicația oferă posibilitatea victimelor răpirilor, al cărui număr este într-o continuă creștere, de a intra în contact cu comandamentul militar.
„În alte locuri ale lumii, singurul lucru care ți-ar putea obstrucționa calea este traficul” a declarat Mohammad Taha, un antreprenor care se află în spatele unuia dintre produse. „În Liban se pot întâmpla însă multe alte lucruri”.
Citește mai mult despre aplicațiile de smartphone care semnalizează libanezilor locurile unde se desfășoară proteste, blocaje rutiere sau lupte, pe Mediafax.