Lewis ii da lui Tyson trei reprize

Apropo.ro / 17.06.2002, 09:06
Lewis ii da lui Tyson trei reprize
Boxerul britanic Lennox Lewis, campion mondial la categoria grea, versiunile WBC și IBF, a declarat, sîmbata, ca îl va învinge pe americanul Mike Tyson în repriza a treia, în cazul în care acesta dorește disputarea unui meci revanșa, dupa K.O. suferit în cea de-a opta runda a

Boxerul britanic Lennox Lewis, campion mondial la categoria grea, versiunile WBC și IBF, a declarat, sîmbata, ca îl va învinge pe americanul Mike Tyson în repriza a treia, în cazul în care acesta dorește disputarea unui meci revanșa, dupa K.O. suferit în cea de-a opta runda a partidei desfașurate în urma cu o saptamîna, la Memphis.

„Acest lucru depinde de ceea ce oamenii doresc, însa nu cred ca data viitoare va trece de a treia runda”, a declarat Lewis, care a raspuns unei întrebari privind desfașurarea unui eventual meci revanșa.

Lennox Lewis a spus ca nu îl intereseaza eventualitatea unei a treia dispute cu fostul campion american Evander Holyfield. „El ar trebui sa se retraga. Calitațile sale s-au diminuat și este nevoit sa își utilizeze cel de-al treilea pumn: capul”, a afirmat britanicul.

Printre posibilii adversari ai lui Lewis se numara challengerul IBF, Chris Byrd, și frații Klișko, Vladimir, campion WBO, și Vitali, numarul trei WBC. Chris Byrd a declarat ca și-a cîștigat dreptul de a lupta și crede ca merita sa se întîlneasca cu Lewis, în timp ce rusul Vitali Klișko și-a exprimat speranța ca britanicul nu intenționeaza sa se retraga și ca va dori sa lupte împotriva sa sau a lui Vladimir.

Vladimir Klișko pare a fi cel mai bine plasat pentru a obține o bursa împotriva lui Lewis, dupa ce își va apara centura WBO în fața lui Ray Mercer, pe 29 iunie, la Atlantic City.

„Toți trei sînt talentați și vor avea cîteva meciuri bune de disputat în viitor. Noi vom urmari aceste partide și vom vedea ce se poate întîmpla”, a mai spus Lewis.

Sursa: www.mediafax.ro