Legume-medicament

01 03. 2004, 16:52
Persoanele suferinde cu stomacul (fie ca este vorba despre un ulcer gastric sau duodenal, ori despre o banala gastrita) știu ca primavara este anotimpul în care crizele se intensifica. Daca te numeri și tu printre cei care au astfel de probleme, poți apela cu încredere la

Persoanele suferinde cu stomacul (fie ca este vorba despre un ulcer gastric sau duodenal, ori despre o banala gastrita) știu ca primavara este anotimpul în care crizele se intensifica. Daca te numeri și tu printre cei care au astfel de probleme, poți apela cu încredere la remediile medicinei naturiste. Ne-am oprit asupra acelora pe care le folosești zilnic în bucatarie: legumele.

Varza alba cruda este folosita, din vremuri stravechi, pentru efectele ei terapeutice. Bolile gastrice în faze incipiente pot fi vindecate, crizele ulceroase pot fi calmate cu suc de varza. Nu trebuie decat sa-l prepari și sa-l consumi cat mai proaspat: o jumatate de pahar, de 3-4 ori pe zi, cu 40-50 de minute înainte de fiecare masa. Evident, ai nevoie și de puțin curaj, deoarece gustul sucului nu e prea placut.

Cartofii, pe cat de gustoși, pe atat de buni tamaduitori. Bineînțeles ca nu o sa mananci numai cartofi de teama durerilor de stomac. Poți bea suc de cartofi ori de cate ori ai o criza de ulcer sau de gastrita. Acesta acționeaza ca un veritabil pansament, alcalinizant și calmant. Sucul se consuma imediat dupa preparare, doza zilnica fiind un pahar pe zi (jumatate înainte de micul dejun și jumatate înainte de masa de pranz).

Morcovii dau culoare ciorbelor, dar nu numai atat… Îți protejeaza vederea, regleaza tranzitul intestinal și acționeaza asupra gastritelor hiperacide. Un pahar de suc de morcovi, pe zi, te ține departe de crizele ulceroase și te ajuta sa ai o digestie mai buna.