Laura Cosoi te învaţă să faci tort de morcovi cu cremă de brânză
Laura Cosoi ne propune în cartea „Rămâi la masă” o reţetă fantastică de desert, gustos, aspectuos, sănătos. Şi cu puţine calorii – tort de morcovi cu cremă de brânză!
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:
Pentru blat: 3 ouă, 280 gr zahăr brun, 270 gr făină, 200 ml ulei de floarea-soarelui, 400 gr morcovi daţi pe răzătoarea mică, 140 gr stafide, 120 gr nuci şi/sau alune de pădure, mărunţite, un pliculeţ de praf de copt, 2 linguriţe de scorţişoară, jumătate de linguriţă de nucşoară, 2 vârfuri de cuţit de sare.
Pentru cremă: 350 gr de brânză proaspătă de vacă (de la frigider), 70 gr de unt (la temperatura camerei), o linguriţă de esenţă de vanilie sau un baton de vanilie, 220 gr de zahăr pudră, coajă rasă de la 2 portocale.
Mod de preparare aici!