Laura Cosoi te învaţă să faci tort de morcovi cu cremă de brânză

Apropo.ro / 07.02.2015, 09:00
Laura Cosoi te învaţă să faci tort de morcovi cu cremă de brânză
Despre morcovi ştii (sper!) deja că sunt legume excelente pentru siluetă, au vitamine şi minerale preţioase, dar şi preţiosul betacaroten, antioxidant cu rol deosebit de important în protejarea vederii.

Laura Cosoi ne propune în cartea „Rămâi la masă” o reţetă fantastică de desert, gustos, aspectuos, sănătos. Şi cu puţine calorii – tort de morcovi cu cremă de brânză!

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

Pentru blat: 3 ouă, 280 gr zahăr brun, 270 gr făină, 200 ml ulei de floarea-soarelui, 400 gr morcovi daţi pe răzătoarea mică, 140 gr stafide, 120 gr nuci şi/sau alune de pădure, mărunţite, un pliculeţ de praf de copt, 2 linguriţe de scorţişoară, jumătate de linguriţă de nucşoară, 2 vârfuri de cuţit de sare.

Pentru cremă: 350 gr de brânză proaspătă de vacă (de la frigider), 70 gr de unt (la temperatura camerei), o linguriţă de esenţă de vanilie sau un baton de vanilie, 220 gr de zahăr pudră, coajă rasă de la 2 portocale.

Mod de preparare aici!