Laura Badea – membra in CEx al COR

Apropo.ro / 05.03.2002, 09:23
Laura Badea - membra in CEx al COR
Scrimera Laura Badea a fost aleasa, luni, în funcția de președinte al Comisiei Sportivilor olimpici și olimpionici, devenind, automat, membru al Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic Român (COR), pentru urmatorii patru ani. Badea a fost aleasa în aceasta funcție de

Scrimera Laura Badea a fost aleasa, luni, în funcția de președinte al Comisiei Sportivilor olimpici și olimpionici, devenind, automat, membru al Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic Român (COR), pentru urmatorii patru ani.

Badea a fost aleasa în aceasta funcție de Nicoleta Grasu, Elisabeta Lipa, Marius Urzica, Simona Richter, Florin Popescu, Petru Sudureac, Camelia Potec și Sorin Babii. Secretarul comisiei este inspectorul COR Liliana Grozea.

Comisia Sportivilor are ca obiective realizarea unei legaturi directe între sportivi și organele de conducere ale COR, reprezentarea intereselor sportivilor olimpici, propunerea unui sportiv din rîndul membrilor comisiei care sa candideze pentru Comisia Sportivilor din Comitetul Internațional Olimpic (CIO), precum și desfașurarea unor activitați care au ca scop prevenirea și combaterea dopajului. De asemenea, Comisia Sportivilor va propune COR spre aprobare, o data la patru ani, numele celor zece sportivi care devin membri ai COR.

În cadrul COR mai funcționeaza Comisia „Sportul pentru Toți”, al carei președinte este Aurelia Suciu și care o are ca secretar pe Virginia Oprișan, Comisia „Femeia și Sportul” (președinte Mihaela Peneș, secretar Mihaela Mioc) și Comisia de Presa (președinte Octavian Vintila, secretar Ivana Iancu).

Sursa: www.mediafax.ro