Impulsionati de pozitia transanta a lui Gica Hagi, o parte dintre membrii Adunarii Generale a FC Steaua strîng semnaturi pentru a organiza noi alegeri în care sa înlature de la putere trioul Gigi Becali – Viorel Paunescu – Victor Piturca.
Marginalizati de actuala conducere stelista, petitionarii, printre care si foste glorii ale clubului, precum Ilie Savu sau Helmuth Duckadam, nu recunosc faptul ca la sedinta din decembrie 1998 ar fi votat ca în componenta Adunarii Generale sa ramîna doar cei care platesc o taxa anuala de 1.200 de dolari. Ei spun ca daca în cadrul FC Steaua nu li se va face dreptate, sînt decisi sa ajunga în Justitie.
Vizita pe care Gica Hagi i-a facut-o vineri premierului Adrian Nastase, prilej cu care i-a înmînat acestuia un memoriu în legatura cu situatia existenta la nivel de conducere la FC Steaua, a fost doar un pas dintr-o actiune mult mai complexa.
Nemultumiti de modul în care troica Viorel Paunescu – Gigi Becali – Victor Piturca a acaparat clubul, dar si de faptul ca au fost marginalizati prin schimbarile de statut puse la cale de primul, mai multi dintre cei 89 de membri ai Adunarii Generale constituite în iunie ’98 au decis sa treaca la fapte. Cu putin timp în urma, acestia au început sa strînga semnaturi de la cît mai multi dintre cei 89, pe baza carora sa convoace o sedinta statutara. În cadrul acesteia ar urma sa se faca noi alegeri pentru functia de presedinte al Consiliului de Administratie, post ocupat în prezent de Viorel Paunescu.
„Lovitura de palat” ar urma sa se produca în pauza competitionala de dupa încheierea campionatului în curs. Deocamdata, pe lista pe care o are în grija Bogdan Radulescu, fost organizator de competitii al Stelei, s-au strîns 23 de semnaturi. Printre ele, cea a fostului international Vasile Zavoda, a generalului Vasile Corhaneanu, a compozitorului Horia Moculescu sau a fostului baschetbalist Petre Branisteanu. De asemenea, au fost contactati telefonic cei cu domiciliul în provincie, majoritatea declarîndu-se adeptii organizarii unei noi Adunari Generale.
În vederea urgentarii lucrurilor, „renegatii” au decis sa-si alcatuiasca si un Comitet de initiativa, componenta acestuia urmînd sa fie definitivata în cîteva zile.
Sînt decisi sa ajunga în Justitie
Membrii Adunarii Generale reclama faptul ca au fost îndepartati ilegal, o data cu sedinta din decembrie 1998, cînd a aparut un act prin care ei ar fi votat ca în componenta forului suprem sa ramîna doar cei care platesc o cotizatie de 1.200 de dolari pe an. Marea majoritate a participantilor au declarat însa ca atunci nu s-a discutat asa ceva, de aceea ei nu recunosc aceasta decizie. Dupa sedinta respectiva, în Adunarea Generala au ramas doar 21 de oameni, „cei care sînt în gratiile actualilor conducatori si care nu ridica glasul”, spun „exilatii”.
În ajutorul contestatarilor vine si un alt amanunt: în toamna trecuta, cînd au obtinut certificatul de identitate sportiva de la MTS, conducatorii Stelei au prezentat la dosar si actul din 1998, în care Adunarea Generala are în componenta 89 de oameni! Involuntar, Viorel Paunescu recunoaste legalitatea acelei Adunari Generale.
Convinsi ca au dreptate în demersul lor, cei îndepartati sînt decisi sa semneze lista si sa mearga cu ea la Paunescu pentru a cere noi alegeri. Conform statutului, în luna iunie se vor împlini 4 ani de la ultimele alegeri si a trebui sa aiba loc altele noi. Daca Paunescu va refuza acest lucru, semnatarii se vor adresa justitiei. Acolo este suficient ca jumatate plus unu dintre ei sa afirme ca respectiva clauza, cu taxa de 1200 de dolari, nu s-a discutat, pentru ca fosta Adunare Generala sa fie repusa în drepturi indiferent de pozitia lui Paunescu, a lui Piturca sau a lui Gigi Becali.
Sursa: www.prosport.ro