La Hollywood se slabește științific!

Apropo.ro / 08.03.2004, 12:10
La Hollywood   se slabește științific!
Aleșii zeilor au și ei probleme cat se poate de pamantene. Una dintre ele, stresanta de altfel, este menținerea unei greutați optime pentru un look cat mai atractiv și (de ce sa n-o spunem) cat mai bine vandut. Și, cu cat aceasta compeție a dietelor devine

Aleșii zeilor au și ei probleme cat se poate de pamantene. Una dintre ele, stresanta de altfel, este menținerea unei greutați optime pentru un look cat mai atractiv și (de ce sa n-o spunem) cat mai bine vandut. Și, cu cat aceasta compeție a dietelor devine mai acerba, cu atat prescripțiile nutriționiștilor devin tot mai sofisticate.

Perechea imperiala a Hollywood-ului opteaza pentru proteine
Jennifer Aniston și frumosul ei soț, Brad Pitt, au adoptat o noua dieta, care impune restricții în privința consumului de carbohidrați. Painea, pastele fainoase, orezul și cartofii trebuie evitați, susțin ei, deoarece organismul le preschimba în zahar și… se depune.

Baza alimentației trebuie s-o constituie proteinele, acestea fiind și „baza materiala” a celulelor. Și Cindy Crawford este încantata de efectele acestui regim. „La fiecare masa mananc proteine: dimineața un ou și o felie de branza, la pranz, piept de pui cu salata, iar seara, pește.”

Madonna a ales GLYX
Un regim asemanator, bazat pe calcule matematice, este și cel adoptat de Madonna. Regimul GLYX se bazeaza pe controlul strict al nivelului glicemiei, prin consumarea alimentelor care au un indice redus (GLYX este prescurtarea indicelui glicemic). Consumarea alimentelor cu un GLYX ridicat produce creșterea nivelul insulinei, rezultatul imediat fiind depunerea grasimilor.

Alimentele recomandate de regim sunt vegetalele, proaspete sau conservate, fierte sau crude, precum și laptele de soia, cerealele, produsele lactate degresate, carnea slaba, peștele, ouale și arahidele.

În schimb, trebuie evitate alimentele care au un GLYX ridicat: bauturile carbogazoase, fructele coapte cu un conținut ridicat de fructoza, cerealele cu adaos de zahar, prajelile, porumbul, produsele preambalate sau de tip fast-food, painea alba, dulciurile și produsele de patiserie.