Elevul de 14 ani a descoperit că se pot face economii substanțiale schimbând fontul cu care sunt tipărite documentele.
QUIZ – În ce țări este permisă biciuirea soțiilor, de Paște?
Ideea i-a venit atunci când a observat numărul mare de fișe folosite la școala în care învăța. Analizând grosimea literelor, el a calculat că se pot face economii trecând de la fontul standard Times New Roman la Garamond.
Mirchandani a făcut și o probă practică: a tipărit două documente scrise cu caractere foarte mari pe care apoi le-a cântărit, rezultatele confirmându-i teoria, fontul Garamond cu caracterele sale mai „zvelte” fiind mai economic.
Ținând cont de prețul unui flacon cu cerneală pentru imprimantă de numărul de documente printate la Dorseyville Middle School, el a stabilit că școala sa poate face anual economii de 21.000 de dolari doar prin schimbarea fontului.
Impresionat de decoperirea tânărului, boardul Journal for Emerging Investigators, un ziar fondat de absolvenți ai Harvard, i-a cerut acestuia să calculeze impactul schimbării fontului la nivel guvernamental.
Rezultatele au fost incredibile: doar prin schimbarea fontului cu care sunt tipărite cele aproximativ 1,8 miliarde de documente ale administrației americane, economia ar fi de 370 de milioane de dolari anual.
Chiar dacă a calificat descoperirea tânărului drept „remarcabilă”, un oficial de la Government Printing Office adeclarat că instituția are mai degrabă intenția de a digitaliza documentele decât de a schimba fontul folosit.