Kung Fu Panda 3, prin ochii vedetelor care au împrumutat vocea personajelor!
Când tatăl dispărut al lui Po revine brusc, cei doi călătoresc către un paradis secret al urşilor panda, pentru a se întâlni cu mulţi panda noi, foarte amuzanţi. Când Kai, personajul negativ cu puteri supranaturale, umblă prin toată China învingând toţi profesorii de kung fu, Po trebuie să facă imposibilul – să instruiască un sat întreg de fraţi amuzanţi şi stângaci, pentru a deveni cea mai puternică bandă de urşi panda practicanţi de kung-fu!
KUNG FU PANDA 3 profită de evoluţia tehnologică a companiei DreamWorks Animation, scriind istoria ca prima producţie care creează două filme diferite, în engleză şi mandarină, cu aceeaşi poveste şi cu aceleaşi personaje.
Indiferent de obstacole, Po nu renunţă. „Are o atitudine excelentă”, spune scenaristul Glenn Berger. „Po este foarte pozitiv şi neobosit, şi indiferent de câte ori cade, se ridică”.
Prima provocare pentru Po este tranziţia profesională descurajantă, dacă nu chiar insurmontabilă. A trăit bine şi a iubit viaţa de Războinic Dragon, până ce profesorul său, Shifu, îi prezintă următorul pas al evoluţiei sale de Kung Fu Panda: Po trebuie să devină profesor.
Pe măsură ce Po încearcă să-şi instruiască idolii – Tigroaica, Maimuţa, Vipera, Cocorul şi Călugăriţa – despre elementele de fineţe din kung fu, haosul se instaurează în sala de antrenament, un loc al disciplinei, al onoarei şi a practicilor sacre. „Cei cinci au devenit pozitivi şi optimişti în ceea ce-l priveşte pe prietenul lor Po, dar se îndoiesc de abilităţile sale de profesor. Şi au motive!” spune Lucy Liu.
„Este un antrenament de groază – un dezastru!” spune Carloni. „În cinci munte ca profesor, Po aduce mai multe stricăciuni sălii şi celor cinci prieteni războinici decât în toţi anii de învăţăcel”.
Stângăcia lui Po ca profesor ne-a reamintit de personajul de care ne-am îndrăgostit în KUNG FU PANDA. „Îl prezentăm pe Po trecând de la o extremă la alta în ceea ce priveşte încrederea”, spune Carloni. „Când provoacă pagube în sala de antrenament, revine la starea de nepregătire pe care a simţit-o când se pregătea să devină războinic kung fu, în primul film”. Yuh Nelson adaugă: „Scurta sa perioadă ca profesor îl readuce la nesiguranţa pe care o ştim la KUNG FU PANDA. Po se luptă cu ideea de a deveni profesor”.
După cum spune Jack Black, care îi împrumută din nou vocea personajului, această scenă arată că „Po nu este Shifu, să fim cinstiţi. Se sperie şi crede că nu se mai ridică la înălţimea acestor responsabilităţi, care îl trag în jos mai mult decât nenumăratele găluşte pe care le mănâncă”.
Shifu a fost cel care i-a recunoscut şi canalizat pasiunea lui Po pentru kung fu, şi, acum, din nou, îl împinge pe Po la următorul nivel, insistând ca ursul să devină profesor. „Shifu ştie că Po trebuie să se confrunte cu provocarea de a fi profesor, dar mai ştie că nu-i va fi uşor”, spune producătorul Melissa Cobb.
Scund şi adesea fără răbdare, Shifu este un personaj amuzant şi complex. Dustin Hoffman, câştigătorul premiului Oscar, revine la vocea rolului, căruia îi aduce zeci de ani de experienţă ca unul dintre cei mai mari actori, dar şi comedie de primă clasă.
Spre deosebire de Shifu, cei Cinci Furioşi au dubii serioase în ceea ce priveşte capacitatea lui Po de a preda kung fu.
Victimele antrenamentului lui Po sunt Maimuţa (Jackie Chan), a cărei natură jucăuşă maschează abilităţi extraordinare de arte marţiale; Cocorul (David Cross), pragmaticul grupului; Călugăriţa (Seth Rogen), cel mai mic şi mai temperamental dintre cei cinci; Vipera (Lucy Liu), „mama cloşcă” a echipei; şi Tigroaica, cea mai puternică şi mai curajoasă dintre cei Cinci Furioşi.
Vocea Tigroaicei este dată de Angelina Jolie Pitt, câştigătoarea premiului Oscar, al cărui spirit şi talent conferă Tigroaicei putere, sinceritate, francheţe şi compasiune. „Tigroaica este un personaj pur şi frumos şi o femeie foarte puternică”, spune actriţa.
Tema filmului KUNG FU PANDA este fii cel mai bun tine, cu care Jolie Pitt rezonează. „Ne învaţă să nu-i imităm pe ceilalţi; trebuie să te concentrezi pe ceea ce eşti şi pe creşterea personală”, explică aceasta. „Oricine se poate regăsi în această temă. Încercăm să ne găsim partea cea mai bună şi centrul”.