KEOKE YACHT CLUB
Restaurantul se afla „ancorat” pe raza lacului Tei, chiar la Baza Keoke si, de cum ii calci pragul, ai senzatia clara ca te afli la bordul unui yacht spatios. Accesul se face prin intermediul unei punti alcatuite din scinduri de lemn, suspendate la o palma de firul ierbii, care scirtiie exact ca o punte adevarata.
Interiorul este dominat de culoarea albastra iar materialul predominant este lemnul. Undeva, pe stinga exista un pian la care din cind in cind, dupa citeva halbe de bere, poti sa juri ca se aud cintecele sirenelor de pe mare.
Daca afara este vreme frumoasa poti sa iei loc la una din mesele de pe terasa, pe malul lacului, sub umbrar. Doar niste valuri mai lipsesc pentru ca senzatia de faleza din Constanta sa fie completa.
Nu trebuie sa uitam de mincare. Asta, bininteles, in cazul in care ati venit sa mincati si nu la yachting. Restaurantul este unul cu specific mediteranean. Am aruncat si noi undita in menu, unul alcatuit de maestrul Jean-Luc Bagueneau.
Am avut noroc la aperitiv de niste spuma de cartofi cu caviar, la salata a muscat un calcan, niste creveti cu ceva cartofi, felul principal a venit impreuna cu un calamar cu piept de pui si citeva oua de bibilica, toate inotind in sos brandy cu mere sotate.
Ne oprim aici si nu va mai amintim de merele gratinate sau de perele sotate de la desert. Nu de alta, dar poate tocmai intentionati sa mergeti la masa iar noi va retinem…
Playboy