Jumatate de tara e descoperita în privinta serviciilor sociale

04 06. 2007, 13:23
Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru, considera ca populatia din multe zone ale tarii, în special cea din mediul rural, nu beneficiaza de servicii sociale, în acest sens fiind necesara dezvoltarea serviciilor prin implicarea autoritatilor, a ONG-urilor si a

Ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Paul Pacuraru, considera ca populatia din multe zone ale tarii, în special cea din mediul rural, nu beneficiaza de servicii sociale, în acest sens fiind necesara dezvoltarea serviciilor prin implicarea autoritatilor, a ONG-urilor si a Bisericii.

„În dupa-amiaza zilei de ieri (duminica – n.r.) m-am dus sa vad cum sunt organizate serviciile sociale într-un centru de asistenta pentru persoane vârstnice si te iei cu mâinile de cap. Dupa aceea, m-am dus în mediul rural sa vad doua lucruri: daca România mai are forta de munca sau nu si daca alte servicii, pe care noi le oferim, sunt corelate si daca sunt eficiente sau nu. Dupa parerea mea, jumatate de Românie este complet descoperita de servicii sociale, spatiul rural este complet descoperit si, în termeni reali, 50-55 la suta din populatie acolo o gasim: persoanele cu handicap, copii care sunt abandonati din perspectiva serviciilor”, a declarat, luni, la un seminar organizat de Fundatia pentru Devoltarea Societatii Civile (FDSC), ministrul Paul Pacuraru.

Pe de alta parte, reprezentantii organizatiilor neguvernamentale reclama faptul ca statul nu finanteaza, decât în mica masura, programele sociale ale ONG-urilor. Astfel, daca finantarea de la bugetul de stat ajunge în Uniunea Europeana la 20 la suta, în România media e de doar 4-5 la suta.

Mediafax