Jucam cu Slovacia in Cupa Davis

Apropo.ro / 11.04.2002, 09:55
Jucam cu Slovacia in Cupa Davis
Echipa României de Cupa Davis va întîlni, în perioada 20-22 septembrie, în deplasare, reprezentativa Slovaciei, în barajul pentru promovarea în Grupa Mondiala, s-a stabilit, miercuri, în urma tragerii la sorți care a avut loc la Londra. Echipele României și Slovaciei nu s-au mai

Echipa României de Cupa Davis va întîlni, în perioada 20-22 septembrie, în deplasare, reprezentativa Slovaciei, în barajul pentru promovarea în Grupa Mondiala, s-a stabilit, miercuri, în urma tragerii la sorți care a avut loc la Londra.

Echipele României și Slovaciei nu s-au mai întîlnit niciodata în cadrul Cupei Davis, formația gazda a acestei dispute stabilindu-se în urma tragerii la sorți.

Capitanul nejucator al echipei României, Florin Segarceanu, a declarat agenției MEDIAFAX ca este mulțumit de rezultatul tragerii la sorți. „Tragerea la sorți ne-a fost favorabila. Era și mai bine daca jucam la noi acasa, dar cu siguranța se putea și mai rau. Cred ca meciul cu Slovacia va fi unul echilibrat, șansele fiind egale. Ei au avantajul terenului propriu, ceea ce în Cupa Davis înseamna foarte mult. Daca Pavel și Voinea vor continua seria rezultatelor bune, atunci cred ca avem șanse reale de calificare în Grupa Mondiala”, a spus Segarceanu.

Echipa de tenis a Slovaciei a fost creata în 1993 și a început sa joace în cadrul Cupei Davis din anul 1994. Din 1998, Slovacia a acces în Grupa Mondiala, reușind chiar sa se califice, în 1999, în sferturile de finala ale competiției, unde a pierdut greu, cu scorul de 2-3, în fața Rusiei, la Moscova. Pîna în prezent, Slovacia a disputat 21 de partide în Cupa Davis, cîștigînd 15. Cei mai cunoscuți jucatori slovaci sînt Karol Kucera, locul 43 ATP Champions Race și Dominik Hrbaty, locul 50 ATP Champions Race.

Andrei Pavel conduce în întîlnirile cu Karol Kucera, cu scorul de 2-1, dar românul nu a cîștigat nici una dintre cele doua partide dispute în fața lui Dominik Hrbaty. Adrian Voinea s-a întîlnit de doua ori în circuitul ATP cu Kucera, scorul fiind 1-1, dar a cedat, de asemenea, ambele dispute cu Hrbaty.

Programul complet al barajului de promovare în Grupa Mondiala a Cupei Davis este urmatorul (primele echipe sînt gazde):

Australia – India

Zimbabwe – Belgia

Brazilia – Canada

Germania – Venezuela

Marea Britanie – Thailanda

Finlanda – Olanda

Slovacia – România

Maroc – Elveția

Echipele cîștigatoare în meciurile de baraj vor juca, în anul 2003, în Grupa Mondiala a Cupei Davis, în timp ce învinsele vor evolua în grupele întîi valorice.

Începînd din 1996, România a jucat în fiecare an în barajul pentru promovarea în Grupa Mondiala, pierzînd de patru ori (cu Rusia, Brazilia, Germania și Cehia) și cîștigînd doua întîlniri (cu Belgia, în 1996 și cu Zimbabwe, în 2000).

Sursa: www.mediafax.ro