Jojo – ”Am un bebeluş mare amator de fructe şi legume!”

07 06. 2011, 12:26

– Cât de des obişnuieşti să gătesti?
Nu gătesc zilnic din cauza lipsei de timp. În plus, îmi place să
gătesc pe îndelete… Să nu fiu grăbită. Atunci, parcă are şi
mâncarea gustul acela delicios!

– In perioada sarcinii, ce dietă ai adoptat? Ţi-ai schimbat
în vreun fel obiceiurile alimentare?

Am continuat să mănânc sănătos, aşa cum o făceam şi înainte. Am
mărit însă cantitatea de fructe, legume şi lactate. Am renunţat la
ceaiurile pe care le ador şi la cafeaua preferată cu lapte, pentru
că nu sunt atât de indicate, mai ales în primul trimestru. Abia
aştept să beau din nou în fiecare zi ceai verde!

– Ce feluri de mâncare ţi-au plăcut mai mult în această
perioadă?

Nu am avut pofte aşa cum am auzit că ar trebui să aibă o femeie
însărcinată. Am avut un apetit mult mai crescut pentru fructe, ce-i
drept! Deşi obişnuiam să le consum cu la fel de multă plăcere şi
înainte. Am un bebeluş mare amator de fructe şi legume. Îmi
seamănă!


– Ce nu-ţi lipseşte niciodată din frigider?

Iaurtul natural şi kefirul. Legumele pentru salată şi fructele.
Brânzica de casă şi tot felul de alte brânzeturi. Apa plată.

– Ce regim intenţionezi să urmezi tu după
naştere?

Ceea ce mănânc eu în fiecare zi, pentru unii, poate părea deja un
regim alimentar. Nu voi încerca nimic nou. Voi merge însă din nou
la înot şi la sală. Şi voi continua cu masajul pe care nu l-am
întrerupt nici pe perioada sarcinii. Alimentaţia, mişcarea şi
masajul sunt acele trei elemente cu care nu poţi da greş atunci
când îţi doreşti un trup sănătos şi aspectuos.

– Ce desert ajunge direct la inima soţului
tău?

Clătitele cu brânză dulce şi stafide. Sau plăcintele care au
aceeaşi compoziţie.

Borş cu legume

Ingrediente: 2 morcovi, 1 ţelină potrivită, 1
păstârnac, 1 ceapă albă mai mare pentru gătit, 1 lingură de ulei,
sare, 2 dovlecei, 150 de grame de păstăi proaspete, 3-4 cartofi noi
mai mari, 1 l de borş, sucul de la o lămâie stoarsă, leuştean şi
tarhon proaspete.

Mod de
preparare
:
Morcovii şi ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc într-o
oală potrivită la foc mic, cu puţin ulei. Apoi se adaugă două căni
de apă şi se lasă puţin la fiert. Eu pun ţelina ţi păstârnacul
tăiate în jumătate la fiert pentru gust şi le scot când ciorba e
gata. După aproximativ un sfert de oră, adaug păstăile curăţate şi
cartofii tăiaţi cubuleţe şi le las să fiarbă 10-15 minute împreună
cu celelalte legume. Apoi adaug borşul. Dovleceii curăţaţi şi
tăiaţi cubuleţe îi pun aproape de final, pentru că fierb mult mai
repede. Apoi, după vreo zece minute adaug sucul de lămâie, sare
după gust şi, la final, leuşteanul şi tarhonul tocat mărunt.
Rezultatul e întotdeauna delicios! Poftă bună!