Jocuri la cub
Nintendo a reusit, de la bun inceput, sa se impuna pe piata jocurilor video. Primul lor bebelus, Gameboy-ul, aproape devenise un mod de viata. A urmat SNES-ul, care a „spart” si el piata, facand valva. Mai nou, dupa o pauza in care toti credeau Nintendo, un nume pierdut, acesta a revenit in forta, aducand Gameboy Advance, un Gameboy super-color si cu un procesor pe 32 de biti si Gamecube, care a depasit asteptarile.
De ce i-au spus Gamecube? Simplu – consola are o forma cubica (4.5″ x 5.9″ x 6.3″) si este foarte micuta. Impresionant este ce „zace” inauntru – un procesor IBM PowerPC Gekko, creat cu o tehnologie de 18 microni, care „alearga” la o frecventa de 485 MHz. Aceasta este inima propriu-zisa a acestui sistem. Mai notam si sunetul pe 64 canale. Partea video poate gestiona pana la 12 milioane de poligoane pe secunda. O prima concluzie ar fi ca are toate cele necesare pentru a mearge ca „unsa”.
Pana acum, Nintendo a folosit suporturi proprii, pentru a-si distribui jocurile. Nu face exceptie nici Gamecube, Nintendo neputand abtinandu-se sa nu vina cu o idee „diferita”, consola folosind ca mediu, DVD-uri de 3 inch cu o capacitate de 1.5 GB. Aceasta personalizare, produsa de Matsushita, urca cu mult pretul unui joc, dar, cine se respecta, plateste.
Printre avantaje – joypad-ul analogic cu vibratii si o mare varietate de jocuri (peste 200) avand in vedere timpul de cand s-a lansat pe piata.
Gamecube-ul este disponibil si in Romania, in magazinele BestComputers, la pretul de 7.797.000 LEI (TVA inclus). Un pret just avand in vedere ca distractia va fi garantata la puterea „cube”.