Job de la NASA: 5.000 de dolari doar să stai în pat 70 de zile

17 09. 2013, 16:30

Cum mulți sunt obișnuiți să petreacă ore în șir stând pe un scaun în fața calculatorului sau în fața televizorului, atunci nu ar trebui să fie o problemă dacă ar sta în pat 70 de zile și ar lua și bani pentru asta.

Meteo în București și în alte orașe pe vremea.apropo.ro

NASA face recrutări pentru acest post, de a sta în pat timp de 70 de zile, pentru un proiect. Cei de la NASA cercetează efectele microgravitației asupra organismului uman.

Studiile vor avea loc la Centrul Spațial Johnson din Houston, SUA, unde într-o primă fază subiectul va sta două săptămâni timp în care va putea face activitățile sale obișnuite, pentru ca cercetătorii să-i monitorizeze corpul în condiții normale.

După această perioadă, persoana aleasă va petrece cele 70 de zile întins într-un pat, va avea lumină 16 ore pe zi și întuneric 8 ore.

Accesul la computer, jocuri, tv, cărți, internet și vizitatori va fi permis, iar alimentația va fi una atent aleasă pentru ca subiectul să nu ia în greutate prea mult. „Pacientul” va putea face duș chiar stând în pat. Vor exista și anumite exerciții fizice speciale gândite de cercetători pentru asemenea cazuri.

Singurele momente în care subiectul se va putea mișca este acela când oamenii de știință vor dori să observe dacă structura osoasă a suferit modificări, la fel și mușchii, circulația, alimentația și sistemul imunitar. Întreaga operațiune va fi permanent monitorizată.

La finalul termenului, vor urma alte două săptămâni de reacomodare cu normalul, de revenire a organismului.

La 5.000 de dolari pentru un job aparent simplu, cu cazare și mâncare gratis, cine nu s-ar înscrie? Doar că și efectele microgravitației nu sunt de trecut cu vederea. În lipsa gravitației normale, funcțiile organismului se lenevesc. Se pierde din masa musculară, crește tensiunea, circulația nu mai este una normală, venele și arterele devin mai fragile, oasele pierd din depozitele de calciu, iar efectele adverse cresc odată cu înaintarea în vârstă. Mai sună atractiv?