Joaca intii acasa

Apropo.ro / 24.04.2002, 09:57
Joaca intii acasa
Atît Oltchim Rm. Vîlcea, în Cupa Cupelor, cît si Remin Deva, în Challenge Cup, vor disputa primele meciuri din finale pe teren propriu. Vicecampioana Rusiei, Lada Toljatti, este singura echipa de care Oltchim s-a temut înca din primul tur al Cupei Cupelor. Zeita Fortuna le-a zîmbit de fiecare

Atît Oltchim Rm. Vîlcea, în Cupa Cupelor, cît si Remin Deva, în Challenge Cup, vor disputa primele meciuri din finale pe teren propriu.

Vicecampioana Rusiei, Lada Toljatti, este singura echipa de care Oltchim s-a temut înca din primul tur al Cupei Cupelor. Zeita Fortuna le-a zîmbit de fiecare data vîlcencelor, scotîndu-le în fata adversarele pe care si le-au dorit. În finala însa, oltencele nu vor mai putea sa ocoleasca formatia rusa, care nu s-a împiedicat nici ea, pe parcursul competitiei, de formatiile întîlnite.

„În tururile anterioare am pornit ca favoriti. De aceasta data însa, sîntem considerati outsideri. Cred ca e mai bine pentru ca nu avem nimic de pierdut. Am ajuns aici si vom face totul pentru a cuceri al patrulea trofeu continental din istoria clubului”, a declarat antrenoarea Mariana Tîrca. Oficialii vîlceni si-ar fi dorit sa dispute prima mansa a finalei cu Lada în deplasare, dar ieri sortii au hotarît exact invers.

„Din punctul meu de vedere era mai bine sa jucam la Rîmnicu Vîlcea meciul retur. Cunosteai rezultatul din tur si aveai posibilitatea sa vezi direct adversarul, dar daca asa a fost sa fie, nu avem ce face. Si în 1989, cînd am cucerit pentru a doua oara Cupa EHF, am adus trofeul de la Vilnius”, a declarat Ioan Gavrilescu.

Datele desfasurarii ambelor manse nu au fost înca stabilite, decizia urmînd sa fie luata în functie de programul televiziunilor care vor sa transmita meciurile. Drepturile de televizare apartin EHF în fazele finale si acest for urmeaza sa negocieze cu cluburile. Partida tur se va disputa pe 11 sau 12 mai, returul o saptamîna mai tîrziu.

Oficialii deveni sperau si ei ca tragerea la sorti de ieri sa le poarte noroc, iar Remin sa joace primul meci în deplasare, pe terenul echipei germane BSV Buxtehude. Antrenorul Badulescu crede ca „indiferent unde vom disputa prima mansa, e la fel de importanta. Daca iesim cu bine dupa partida de acasa, adica sa învingem la vreo 7-8 goluri, cresc sansele de cîstigare a cupei. Fetele sînt în stare sa cîstige si în Germania, nu doar la Deva, asa ca nu vad de ce n-am fi optimisti”.

Despre adversara din Germania, conducerea Reminului nu are prea multe date în acest moment. „Am scos rezultatele lor de pe Internet, atît din Challenge Cup, cît si din Bundesliga, unde ocupa locul sase. Urmeaza sa discut cu antrenori din Italia si Rusia, iar în cel mai scurt timp sa obtinem macar o caseta cu jocul celor de la Buxtehude”, spune Badulescu. Meciul tur din finala Cup se va disputa la Deva, pe 11 mai, de la ora 11:00, în timp ce returul e programat duminica, 19 mai, de la ora 19:00 (ora României). Nemtii au anuntat deja pretul biletelor, acestea situîndu-se între 10-20 euro pentru adulti si 5 euro pentru copii.

Sase campioane mondiale în lot

Adversara vîlcencelor, Lada Toljatti, e echipa momentului în Rusia. Cu trei etape înainte de finalul campionatului, Lada ocupa primul loc cu 67 de puncte, cu trei mai mult decît campioana en-titre, AKVA Volgograd. Formatia e antrenata de Evgheni Trefilov, tehnicianul „nationalei” Rusiei, cel care a condus echipa spre cucerirea titlului mondial anul trecut, în Italia. Lada da cele mai multe jucatoare reprezentativei Rusiei: Kostiukova, Romenskaia, Kozorezova, Gonciarova, Kareeva si Poltoratkaia. Cu exceptia Anei Kareeva, celelalte jucatoare de „nationala”, alaturi de Trefilov, au fost si în România la Europenele din 2000, Rusia cucerind medaliile de bronz.

Pe locul 6 în Bundesliga

Dupa 22 de etape disputate, BSV Buxtehude ocupa locul 6 în Bundesliga, avînd un meci mai putin jucat. Ieri, imediat dupa tragerea la sorti de la Viena, pe site-ul echipei au aparut toate informatiile despre dubla confruntare cu Remin Deva.

„Româncele sînt favorite clare, dar noi ne vom juca sansa. Nu am ajuns degeaba în finala”, a declarat managerul lui BSV Buxtehude, Peter Prior. Din lotul nemtoaicelor se remarca Aleksandra Pawleska, golgetera lui BSV, care marcase pîna luna trecuta 162 de goluri (49×7 metri) în Bundesliga. Ea a evoluat si la EB Start Elblag, team-ul polonez eliminat de Remin în „sferturile” Challenge Cup. Mika Edith (fosta la Hypobank Viena si Nordstrand Oslo), Stefanie Melbeck, care a jucat finala EHF în 2000 cu Rander HK si ucraineanca Natasa Kotenko (Motor Zaporoje si Debrecen) sînt alte trei jucatoare de marca ale formatiei germane.

În 1994, Buxtehude a cîstigat City Cup, singura jucatoare din lotul de atunci aflata si acum la BSV fiind Melanie Wagner. În editia din acest an a Challenge Cup, BSV a eliminat în „optimi” HB Acciaro Parodi (Ita), în „sferturi” a trecut de AGU ADYIF Majkop (Rus) si în semifinale de CD Gil Eanes-Lagos (Por). Buxtehude a pierdut un singur meci, în Rusia, returul cu Mjakop (22-23).

Sursa: www.prosport.ro