„Nu mă refer la goji sau sucuri verzi. Ajunge să gătim inteligent, cu alimente simple. Cele mai bune feluri pe care le-am mâncat erau făcute toate din ingrediente fără pretenţii”, spune Jamie Oliver. Printre aceste superalimente se regăsesc tofu (bogată în fier), feta (bogată în calciu), ouăle (pentru proteine şi vitaminele A şi D), peştele gras (sursă de omega 3) sau creveţii (pentru magneziu).
Când vine vorba de carne Jamie recomandă şi consumul unor porţii mai mici, creşterea consumului de apă şi un mic dejun copios. „Când am călătorit în lume, am întâlnit oameni cu o viaţă lungă şi productivă. Toţi mâncau un mic dejun consistent”, afirmă el, oferind lista completă a celor 14 alimente: ouă, lapte de capră (feta), peşte, cartofi dulci, legume şi zarzavaturi, tofu, fasole neagră, nuci, fructe proaspete, alge, orez sălbatic, usturoi, creveţi şi ardei.