Izbanda totala in ultima clipa

Apropo.ro / 03.04.2002, 09:18
Izbanda totala in ultima clipa
Adriana Nastase a salvat echipa României, cîstigînd ultimul meci din drumul spre aurul continental. Ea a facut parte si din teamul care si-a adjudecat trofeul în 1992 Adriana Nastase a fost eroina finalei cu Germania, în urma careia echipa României a cucerit luni seara, la Zagreb, cu 3-2,

Adriana Nastase a salvat echipa României, cîstigînd ultimul meci din drumul spre aurul continental. Ea a facut parte si din teamul care si-a adjudecat trofeul în 1992

Adriana Nastase a fost eroina finalei cu Germania, în urma careia echipa României a cucerit luni seara, la Zagreb, cu 3-2, titlul european. „Am avut 2-0 si nemtoaicele ne-au întors pîna la 2-2. Cu toate ca o porniseram cu dreptul, ne-am trezit egalate. Atunci a fost momentul în care a trebuit sa ma concentrez, pentru ca soarta competitiei tinea de mine”, povesteste Adriana, care a avut dificila soarta de a juca în ultima partida, contra Jessicai Gobel.

Tot ea a realizat victoria si în disputa cu cea mai valoroasa componenta a team-ului german, Nicole Struse, în fata careia Steff cedase la mare lupta, în cinci seturi. Echipa României, formata din Mihaela Steff, Adriana Nastase si Ana Gogorita, furnizase surpriza competitiei în semifinale, faza în care a eliminat detinatoarea medaliei de aur, reprezentativa Ungariei (3-2).

Întrecerea din Croatia nu se opreste aici pentru românce. De ieri au început calificarile pentru concursul individual feminin, la care Mihaela Steff, vicecampioana europeana, si Adriana Nastase nu au luat parte, deoarece, datorita clasarii mondiale, numele lor sînt deja trecute pe tabloul principal.

„Rezultatul este unul exceptional”, crede Otilia Badescu, vicepresedinte al FR Tenis de Masa si marea absenta de la Europene. Ar fi trebuit sa fie si ea la Zagreb, daca nu ar fi intervenit operatia de menisc pe care a suferit-o la începutul anului. „S-a repetat istoria de acum 10 ani, din Germania, cînd Emilia Ciosu, Maria Rotaru, Adriana Nastase si cu mine obtineam prima performanta de acest gen”.

Otilia spune ca drumul catre titlul din acest an, de la Zagreb, a fost anevoios. Fetele au fost nevoite sa se acomodeze cu schimbarea sistemului competitional, care se pare ca le-a fost favorabila, avînd în vedere ca la editia trecuta ocupasera de-abia locul 9.

Sursa: www.prosport.ro