In luna mai, Iurie Darie a ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie. Ulterior el a fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni, unde fost operat pentru eliminarea lichidului acumulat în creier.
Conform Mediafax.ro, n luna septembrie, actorul era externat, după aproximativ trei luni petrecute în spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. În acest răstimp, el a fost supus unei intervenţii chirugicale, i-a fost montat un tub care drena lichidul acumulat la creier, a stat foarte mult timp conectat la aparate pentru că nu putea respira singur, s-a aflat o vreme în comă indusă şi a suferit şi un accident vascular cerebral.
De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanţi regizori români: Ion Popescu Gopo, Mircea Drăgan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, în teatru, actorul a cucerit audienţa prin roluri memorabile în piese precum „Troilus şi Cressida”, „Umbra” şi „Pălăria”.
IURIE DARIE s-a remarcat şi în emisiunile de televiziune pentru copii, în care actorul îşi etala abilitatea de a desena, uneori cu ambele mâini.
Partenera de viaţă a actorului Iurie Darie, actriţa Anca Pandrea, a fost prezentă la evenimentul de dezvelire a stelei de pe Walk of Fame, în numele actorului, care era foarte bolnav. Anca Pandrea a sărutat steaua actorului imediat ce a dezvelit-o, pe Aleea Cerebrităţilor. Actriţa a vorbit despre Iura ca despre sufletul şi viaţa ei. „Iura trebuie să fie mai bine, să vă rugaţi pentru el. O să venim să îşi vadă steaua”, spunea actriţa, care, după ceremonie, a mărturisit că l-a simţit pe artist lângă ea.
IURIE DARIE are o carieră remarcabilă, ce cuprinde roluri în peste 40 de producţii cinematografice. După ce a debutat în cinematografie, în 1953, în „Nepoţii gornistului” – în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe Marga Barbu şi pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat în filme precum „S-a furat o bombă” (1961), „Dragoste la zero grade” (1964), „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte” (1971), „Fraţii Jderi” (1974), „Ringul” (1983), „În fiecare zi mi-e dor de tine” (1987), „Zâmbet de soare” (1987), „Oglinda” (1993), „Punctul zero” (1996), „Triunghiul morţii” (1999).