Iuliana Tudor: Jocul ”de-a gospodina” a încetat să mă mai pasioneze
– Când ai gătit prima dată?
Mai degrabă aş şti să îţi răspund la întrebarea „când ai gătit
ultima dată”, pentru că, din păcate, din lipsă de timp, intru atât
de rar în bucătărie încât îmi amintesc de fiecare dată când…
„îmi iese” câte ceva delicios… însă îmi amintesc de jocurile
copilăriei, atunci când găteam pentru păpuşi, iar prima
„mâncare” pentru ele cred că a avut ca ingrediente câteva pietre de
pe uliţa copilăriei mele de la ţară… Mai târziu, jocul
„de-a gospodina” a încetat să mă mai pasioneze…
– Cu ce l-ai cucerit pe soţul tău?
Nu a fost nevoie „să-l cuceresc”… A fost nevoie doar să simtă
fiecare dintre noi că omul de alături e… pentru toată viaţa.
Apoi am început să construim împreună o relaţie de care ne bucurăm,
iată, de 15 ani încoace! Căsnicia noastră e o bucurie continuă –
şi în momentele în care, prinsă până seara târziu pe platourile de
filmare, nu-mi rămâne decât să folosesc telepatia pentru că
telefonul mobil sună doar „în interes de serviciu”, şi în cele în
care televiziunea mă urmăreşte până în pragul căminului meu,
acolo unde se retrage cuminte şi mă lasă în braţele bărbatului
meu.
– S-a întâmplat să gătească pentru tine?
S-a întâmplat şi am apreciat gestul pentru că nu a fost unul „de
nevoie” ci pentru că, pur şi simplu, a simţit o dată în plus
imboldul de a mă răsfăţa.
– Care este specialitatea casei?
Am tot auzit că, în fiecare vineri seara, la emisiune, sunt o gazdă
bună. Sunt cuvinte care mă flatează. Ideea că sunt o gazdă bună şi
în căminul meu, ori de câte ori eu şi soţul meu deschidem uşa casei
noastre pentru prieteni. Da, poate aceasta este specialitatea casei
noastre – o masă delicioasă alături de prietenii dragi!
– Ce alegi atunci când vine vorba de desert?
E cât se poate de clar – ciocolata! Ar mai fi fructele… Îmi plac
foarte mult! Şi încă ceva! Din frigider nu-mi lipseşte niciodată
tortul!
Salată de fructe cu sos de citrice
Ingrediente: 2 portocale, 2 grepfruit, 2 kiwi, decojite şi
feliate, 2 linguriţe de zahăr brun, 200 g căpşune, spălate şi
curăţate, feliate pe jumătate sau sfert, 2 linguri mentă
tocată.
Mod de preparare: Se decojesc portocalele şi se rade coaja
de la una dintre ele. Se amestecă împreună cu zahărul, într-un bol
mic. Apoi se decojesc cele două grepfruit şi portocalele şi se taie
în bucăţele deasupra unui vas, păstrând 1/4 din sucul rezultat prin
feliere. Se aşază bucăţile de fruct într-un alt vas, se adaugă
kiwi, căpşunele şi menta proaspătă. Se amestecă sucul de fructe cu
coaja de portocală rasă şi zahărul. Se pune sosul de citrice peste
bucăţelele de fructe şi se amestecă bine. Se lasă apoi la frigider
pentru 30 de minute. reţetă
Vezi şi alte reţete de vedete:
reţetă Stela Popescu,
reţetă Roxana Iliescu,
reţetă Serban Huidu,
reţetă Ana Maria Gheorghe,
reţetă Cosmin Cernat,
reţetă Cristi Brancu,
reţetă Andreea Esca,
reţetă Gabriela Cristea,
reţetă Roxana Ionescu,
reţetă Oana Cuzino,
reţetă Andreea Raicu,
reţetă Ioan Isaiu,
reţetă Magda Vasiliu