Israelul nu dorește ca tineretul să înțeleagă că a fi extrem de slabă, precum unele modele, este un lucru sănătos. În consecință, a fost dată o lege potrivit căreia sunt interzise reclamele cu modele anorexice, pentru că așa s-ar înțelege că se promovează această boală.
Aceste stipulări ale legii nu se vor aplica și revistelor străine ce sunt vândute în Israel. De asemenea, autoritățile vor obliga modelele să prezinte și un raport medical, nu mai vechi de trei luni, la fiecare ședință foto la care participă.
„Vrem să înlăturăm iluzia că modelele pe care le vedem sunt femeile perfecte„, a declarat Liad Gil-Har, asistentul inițiatorului acestei legi, Rachel Adato, medic ginecolog.
Legea israeliană va folosi standardele impuse de ONU – BMI (indicele de masă corporală), care se calculează prin împărțirea greutății la înălțime.
Astfel, dacă indexul de masă corporală este sub 18.5, respectivul model este considerat malnutrit.
Adițional, orice reclamă comercializată pe piața din Israel va trebui să conțină o notă prin care să fie explicat faptul că imaginea a fost prelucrată digital pentru a face modelele să pară mai slabe.
În Israel, în jur de 2% dintre tinerele cu vârste cuprinse între 14 – 18 ani suferă de anorexie, procent similar cu alte țări mai bine dezvoltate.
La ora actuală, în Israel există în jur de 300 de modele profesioniste care lucrează în această branșă.
Pentru a face o carieră în industria modei nu este necesar să fii o persoană extrem de slabă și bolnavă.
În 2008, la Madrid Fashion Show au fost refuzate pe catwalk fetele al căror BMI era sub 18.