Ion Tiriac nu mai candideaza pentru un nou mandat

Apropo.ro / 03.09.2004, 10:31
Ion Tiriac nu mai candideaza pentru un nou mandat
Președintele Comitetului Olimpic Român (COR), Ion Țiriac, a declarat, joi, la ceremonia de premiere a sportivilor medaliați la JO de la Atena, ca nu va mai candida pentru un nou mandat în fruntea forului olimpic. "E timpul sa las locul cuiva mai tînar. Sper sa fie domnul

Președintele Comitetului Olimpic Român (COR), Ion Țiriac, a declarat, joi, la ceremonia de premiere a sportivilor medaliați la JO de la Atena, ca nu va mai candida pentru un nou mandat în fruntea forului olimpic.

„E timpul sa las locul cuiva mai tînar. Sper sa fie domnul Morariu (n.r. – Octavian Morariu, președintele Agenției Naționale pentru Sport), daca va fi convins sa candideze. Dupa parerea mea este omul care ar putea continua ceea ce am început”, a declarat Ion Țiriac.

Președintele COR este de parere ca cel mai important lucru pe care l-a facut de cînd conduce destinele mișcarii olimpice din România este schimbarea mentalitații. „Anii petrecuți în fruntea COR au reprezentat o responsabilitate mai mare din punct de vedere moral. Cred ca am avut foarte mult succes nu din punct de vedere al medaliilor, pentru ca ele aparțin sportivilor, ci în a schimba puțin mentalitatea. Pentru mine a însemnat o noua experiența în sport pentru ca niciodata nu am stat în tribuna la zece sporturi în aceeași zi”, a spus Ion Țiriac.

Președintele COR a adaugat ca este mulțumit de campania pe care a dus-o împotriva dopajului în sport. „Orice forma a dopingului, a drogului, a trișarii trebuie combatuta. Cred ca, în ultimii patru ani, România a fost un exemplu avînd în vedere și mediatizarea deciziei noastre din 1997. Mai mult, hotarîrea noastra a fost confirmata de președintele Comitetului Internațional Olimpic, care ne-a dat dreptate”, a declarat Țiriac.

Mediafax