Ion Iliescu i-a decorat pe gimnasti

Apropo.ro / 23.05.2002, 09:19
Ion Iliescu i-a decorat pe gimnasti
Președintele Ion Iliescu i-a decorat, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe componenții lotului masculin de gimnastica, laureați la Campionatele europene de la Patras (Grecia), și pe antrenorii acestora. Decorațiile au fost acordate pentru "rezultatele sportive

Președintele Ion Iliescu i-a decorat, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe componenții lotului masculin de gimnastica, laureați la Campionatele europene de la Patras (Grecia), și pe antrenorii acestora.

Decorațiile au fost acordate pentru „rezultatele sportive remarcabile, concretizate prin cîștigarea unor medalii de aur la Campionatele europene de gimnastica din anul 2002, care au avut loc în Grecia, la Patras, precum și pentru abnegația și profesionalismul dovedite în pregatirea sportivilor de performanța”.

Președintele Iliescu a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler, campionului european Dan Potra. De asemenea, șeful statului a acordat Crucea Naționala „Serviciul Credincios”, clasa a III-a, lui Constantin Cocavi și Ioan Silviu Suciu, membri ai echipei de gimnastica masculina, campioana europeana.

Antrenorii Cristian Balint, Gheorghe Blaj, Vasile Vug și coregrafa Elena Grecu au fost decorați cu Medalia Naționala „Serviciul Credincios”, clasa a III-a.

În cadrul aceleiași ceremonii, președintele Iliescu a conferit președintelui Federației Române de Gimnastica, Neculai Vieru, Ordinul Național „Serviciul Credincios”, în grad de Cavaler, pentru întreaga activitate, cu ocazia împlinirii vîrstei de 70 de ani.

Șeful statului a apreciat performanța deosebita realizata de gimnastica româneasca masculina, care „a intrat în top”. El a afirmat ca anul 2002 este „anul gimnasticii masculine”, dupa o lunga perioada în care publicul s-a obișnuit ca gimnastica feminina sa obțina constant rezultate foarte bune.

Sursa: www.mediafax.ro